Γ. Σταθάκης: Κανένας κίνδυνος κουρέματος

Πριν από το καλοκαίρι, ίσως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, θα αρχίσει η «επανεκκίνηση» της οικονομίας, δήλωσε ο  υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Ο Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε «θετικές όλες τις ενδείξεις για την ανάπτυξη, η οποία είχε συμπιεστεί πολύ το τελευταίο διάστημα»

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Σταθάκης προέβλεψε ότι  σύντομα θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς το τραπεζικό σύστημα, με την ολοκλήρωση της ανακειφαλαιοποίησης έως τα Χριστούγεννα, αλλά και με την ένταξή του στο ενιαίο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, «οι τράπεζες σήμερα είναι ασφαλέστερες από ό,τι στο παρελθόν». Χαρακτήρισε «εξωπραγματικούς» τους κινδύνους περί «κουρέματος» (bail in) καταθέσεων και, ως προς τα «κόκκινα δάνεια», τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντική την ένταξη και των χρεών προς την εφορία στο νόμο Κατσέλη.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι θα βοηθούσε πολύ η ίδρυση ενός δημόσιου φορέα, της Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου που θα κρίνει την ικανότητα των δανειοληπτών, οι οποίοι θα γνωρίζουν επακριβώς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους μέσω των σχεδιαζόμενων «Κέντρων Ενημέρωσης για τα Χρέη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here