Γυναικολόγος έλεγε ψέματα για κυήσεις και έπαιρνε 800 ευρώ για άμβλωση

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε τις ποινές που ειχαν επιβληθεί σε μια γυναικολόγο 62 ετων, η οποία είχε πει ψέμετα σε πελάτισσά της ότι ήταν έγκυος με κινητρο, συμφωνα με το κατηγορητηριο, να της αποσπάσει 800 ευρώ

Η γυναικολογος καταδικάστηκε και στο Εφετείο (γι αυτο προσέφυγε στον Άρειο Πάγο)

Τον Φεβρουάριο του 2007 την είχε επισκεφθεί  40χρονη μητέρα τριών παιδιών στο ιατρείο της στη Χαλκίδα, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου. Η γυναικολόγος είπε στη γυναίκα ομως οτι διαπίστωσε κύηση και ότι μάλιστα  βρισκόταν, συγκεκριμένα,  στον δεύτερο μήνα κυήσεως και εμφάνιζε παράλληλα  έναν πολύποδα.

Η 40χρόνη δεν επιθυμούσε άλλη εγκυμοσύνη και εξέφρασε την επιθυμία της να προβεί σε διακοπή της κυήσεως. Πράγματι, η γυναικολόγος κανονισε την επέμβαση διακοπής της κύησης και αφαίρεσης του πολύποδα, λαμβάνοντας ως αμοιβή 800 ευρώ.

Έξι μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2007, η μητέρα των τριών παιδιών επισκέφθηκε εκ νέου τη γυναικολόγο για εξέταση και η γιατρός της είπε ότι ήταν και πάλι έγκυος. Η 40χρόνη εξέφρασε την απορία της, αφού είχε λάβει και όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγει μια πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Παρ’ όλα αυτά, η γυναικολόγος τη διαβεβαίωσε ότι είναι έγκυος και την υπέβαλε σε υπερηχογράφημα, το οποίο και της το έδειξε. Στη συνέχεια, η γυναικολόγος κανόνισε ραντεβού στην πελάτισσά της για διακοπή της εγκυμοσύνης, έναντι 750 ευρώ.

Ο σύζυγος της 40χρονης υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μαζί με την γυναικα του ι επισκέφθηκαν και άλλον γυναικολόγο, ο οποίος, αφού εξέτασε τη 40χρονη, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε εγκυμοσύνη.

Κατόπιν αυτών, από την Ασφάλεια Χαλκίδας προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 750 ευρώ και η 40χρονη επισκέφθηκε το ιατρείο της γυναικολόγου μαζί με τον σύζυγό της. Εκεί της ζήτησε να της δώσει έγγραφη βεβαίωση ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για να απουσιάσει από την εργασία της.

Η γυναικολόγος τής έδωσε τη βεβαίωση, κατόπιν δόθηκε και η αμοιβή της και αμέσως συνελήφθη

Η 62χρονη καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας σε φυλάκιση 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για απόπειρα απάτης και έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Άσκησε έφεση και το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή της σε φυλάκιση 13 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και απέρριψε την αναίρεση της γυναικολόγου

Δεν σχηματίσθηκε δικογραφία για το πρώτο περιστατικο γιατί δεν αποδείχθηκε αν εγινε άμβλωση ή οχι στην επέμβαση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here