Γλιτωσε απ΄τον πρώτο σεισμό, έφυγε μακριά, γύρισε για μια μέρα διακοπών, ίσα για να χάσει το παιδί της

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο… Η  27χρονη Μαρτίνα Τούρκο που πριν από επτά χρόνια γλίτωσε από τον τρομερό σεισμό του 2009, εκείνο που πήρε μαζί του στην ίδια περιοχή 300 ψυχές, δεν μπόρεσε να γλιτώσει τη χειρότερη τραγωδία ενός γονιού

Η Μαρτίνα έφυγε μετά τον σεισμό  για να ζήσει στο Άσκολι, να είναι μακριά από τη σεισμογενή περιοχή. Εκεί γνώρισε τον Μαξιμιλιανό και απέκτησαν πέρσι μια κορούλα, την Μαριζόλ.

Αποφάσισαν να πάνε για δύο μέρες  διακοπές στο χωριό των παπούδων να δουνε και αυτοι για λίγο το εγγονάκι τους,

Ομως στις 3.30 χτες τα χαράματα, η μοίρα έδειξε ότι είχε πάρει τις δικές της αποφάσεις. Ο σεισμός χτύπησε πέντε χωριά, ανάμεσα σε αυτά και τον παπούδων της μικρής. Το μεσημέρι σωστικά συνεργεία ανέσυραν το ζευγάρι ζωντανό, αλλά την 18 μηνών Μαριζόλ, όχι…..

Λίγο πιο πέρα έσκαβαν  εναγωνίως για έναν 9χρονο που είχε στείλει μήνυμα στον πατέρα του. Ολο λαχτάρα έσκαβαν και με τα χέρια και με τα νύχια για το παιδί που ήταν θαμμένο κάτω από τα ερείπια και είχε βρει το κουράγιο να ζητήσει με το κινητό βοήθεια από τον μπαμπά του. Κι αυτό όμως, αναρύσθηκε νεκρό.

Σε άλλο χωριό ανασύρθηκαν νεκρά δύο δίδυμα 6 ετών.

Σε άλλα χαλάσματα, μια αγκαλιασμένη οικογένεια, με δύο παιδιά 4 και 6 ετών. Κι αυτοί ακουγονταν για λίγη ώρα. Ολοι έσκαβαν με αγωνία. Κάποια στιγμή δεν τους άκουγαν πια. Ομως συνέχιζαν να σκάβουν. Ώσπου να τους φτάσουν….

Μόνον όταν  χάνονται παιδιά, μόνον τότε η ζωή πραγματικά  σταματάει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here