Γλέζος κατά Σόιμπλε για το προσφυγικό: Αδικα ψάχνετε την ανθρώπινη πλευρά του

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σκληρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της Ελλάδας, αυτή τη φορά για το προσφυγικό, ασκεί το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος. Ο Μανώλης Γλέζος τονίζει ότι η αλληλέγγυα στάση του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες που περνούν καθημερινά τα σύνορα της Ευρώπης, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τους νοσταλγούς του Χίτλερ που εκφράζονται πολιτικά από τον Σόιμπλε.

«Όλες οι χώρες που έχουν εξωτερικά σύνορα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν στήριξη αλληλεγγύης, και η Ελλάδα. Οι Έλληνες ωστόσο δεν τηρούν εδώ και χρόνια τις διατάξεις του Δουβλίνου», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Κυριακή στην Βild. «Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να αναζητούν τις ευθύνες των προβλημάτων τους μόνον στους υπόλοιπους, θα πρέπει να δουν πού μπορούν να βελτιωθούν οι ίδιοι μόνοι τους. Αυτό που λείπει είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν τη χώρα πιο ανταγωνιστική».

Με κείμενο του στην ιστοσελίδα της «Κίνησης Ενεργοί Πολίτες», ο Μανώλης Γλέζος  απαντά στον Σόμπλε.

Το κείμενο του Μανώλη Γλέζου:

Η «ανθρώπινη» πλευρά του Σόιμπλε; Άδικα θα την ψάξετε, τουλάχιστον στις δηλώσεις και στα πεπραγμένα του Γερμανού υπουργού.

Αν κάτι δεν ανέχεται η γερμανική πλευρά και όσοι εκπροσωπούνται από τον Σόιμπλε είναι η στάση του ελληνικού λαού στο μεγάλο πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.

Τους ενοχλεί ότι στην Ελλάδα των 10 εκ. κατοίκων, έφτασαν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που βρήκε μια ζεστή αγκαλιά και έναν καλό λόγο. Αυθόρμητα, χωρίς καμιά κρατική ενορχήστρωση. Και αναφερόμαστε στους πολίτες .. όχι στην «κρατική μέριμνα».

Αντίθετα στη χώρα τους, οι νοσταλγοί του Χίτλερ καίνε και πυρπολούν κέντρα κράτηση-φιλοξενίας προσφύγων. Και δεν έχει συλληφθεί κανένας τους!!! Στη Γερμανία των 90 εκατομμυρίων έφτασαν 800 χιλιάδες πρόσφυγες και απειλείται η καθαρότητα της Αρίας φυλής!! Και αυτό δεν μπορούν να το ανεχτούν όσοι εκφράζονται πολιτικά από τον Σόιμπλε. Μια καθαρότητα που η Γερμανική κυριαρχία προσπάθησε να προστατέψει με την συνθήκη του Δουβλίνου.

Την οποία δεν μπόρεσε – και δεν έπρεπε – να τηρήσει η πτωχευμένη – ελέω Γερμανίας – Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε έχει νευριάσει. Είχε – συμπτωματικά – νευριάσει και πέρυσι ίδια μέρα και το έκανε πράξη…

Αυτό όμως που δεν δέχεται και τον εκνευρίζει, είναι ότι ο ελληνικός λαός δείχνει με την στάση του ανωτερότητα και βάζει τα πράματα στη σωστή σειρά. Καταλαβαίνει ότι απέναντί του δεν θα έχει κυβερνήσεις που υποτάσσονται, αλλά έναν ελληνικό λαό που θα του υπενθυμίζει καθημερινά ότι ματαιοπονεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here