Γκουρία σε Τσίπρα: Να επιμείνετε στις μεταρρυθμίσεις

Oι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

«Να αφήσουμε πίσω την κρίση και να επιχειρήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της νέας κατάστασης, της ανόδου της οικονομίας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.» Με τις δηλώσεις αυτές  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  υποδέχτηκε  σε » μια κρίσιμη στιγμή γιατην Ελλάδα», τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.
«Έχουμε την οικονομική κρίση που τείνει να τελειώσει και έχουμε και την προσφυγική κρίση» τόνισε  ο κ. Τσίπρας .Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα οι προκλήσεις αυτές να λυθούν με τον καλύτερο τρόπο.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλον αυτόν τον χρόνο είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Άνχελ Γκουρία σημειώνοντας πως μετά από όλα αυτά χρόνια ύφεσης είναι σημαντικό να υπάρξει ανάκαμψη και να βρεθεί ο τρόπος, ώστε να περιλαμβάνει όλες τις πτυχές και υπογράμμισε ότι γι’ αυτό ο κ. Γκουρία βρίσκεται στην Αθήνα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή.
Κρίσιμη χαρακτήρισε τη στιγμή της επίσκεψης του και ο Άνχελ Γκουρία και πρόσθεσε πως είναι ευτυχείς στον ΟΟΣΑ που μπορούν να στηρίξουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, εκκρεμότητες που η κυβέρνηση διαχειρίζεται, όπως είπε, όμως αποτελεσματικά.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μια οδό σύγκλισης, πρόσθεσε ο Άνχελ Γκουρία, σημειώνοντας ότι από τη μια πλευρά βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα όμως στο κέντρο πρέπει να μπουν και οι κοινωνικές διαστάσεις και πρέπει και αυτές να συμπεριληφθούν στην ανάπτυξη.

Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να περιλαμβάνει τη συμμετοχική κοινωνική ανάπτυξη, ανέφερε ο γγ του ΟΟΣΑ. Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, τόνισε ότι το πρόβλημα έχει και οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here