Γκιουλέν: Η κυβέρνηση Ερντογάν εξελίσσεται σε δικτατορία

Ο αυτοεξόριστος από το 1999 στις ΗΠΑ, μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν σε άρθρο του στην εφημερίδα  «New York Times»κάλεσε τις αμερικανικές αρχές «να αντισταθούν στον πειρασμό και να μην δώσουν στον Ερντογάν όλα όσα θέλει», δηλαδή την έκδοσή του στην Τουρκία.

Ο Γκιουλέν  που αριθμεί πολλούς υποστηρικτές στην Τουρκία που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό και τις δυνάμεις ασφαλείας, εκφράζει την ανησυχία του για τη στρατηγική του Ερντογάν, ο οποίος όπως αναφέρει «υποβάλει τις ΗΠΑ σε έναν εκβιασμό, απειλώντας να μειώσει την υποστήριξή του στον συνασπισμό εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

«Ο στόχος του: να επιτύχει την έκδοσή μου, παρά την έλλειψη αξιόπιστων αποδείξεων και χωρίς καμιά προοπτική μιας δίκαιης δίκης», σημειώνει ο 75χρονος ιμάμης και προσθέτει: «Ο πειρασμός να δοθούν στον κ. Ερντογάν όλα όσα θέλει είναι κατανοητός αλλά οι ΗΠΑ πρέπει να αντισταθούν» σε αυτόν.

Ο Γκιουλέν καταγγέλλει «την εξέλιξη της κυβέρνησης Ερντογάν σε μια δικτατορία» και για τις συνέπειες στην τουρκική κοινωνία. Για να διατηρηθεί η ειρήνη και η δημοκρατία στη Μέση Ανατολή «οι ΗΠΑ δεν πρέπει να υποχωρήσουν έναντι ενός αυταρχικού ηγέτη ο οποίος προσπαθεί να μετατρέψει την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος σε ένα δικό του πραξικόπημα σε αργή κίνηση», υποστηρίζει.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here