Νέα «γκάφα» από τον ΙΣΑ: Βρήκε τρομερή κατάληψη που αποτελεί «υγειονομική βόμβα», αλλά μπέρδεψε τα κτίρια

Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι υπάρχει κατάληψη σε κτίριο του στα Πατήσια. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο μας (πρώην Πατησίων), απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτό».

Νωρίτερα σήμερα,  ο ΙΣΑ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι υπάρχει κατάληψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, στα Πατήσια, από αλληλέγγυους με σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών και χαρακτήριζε το πρώην νοσηλευτήριο «υγειονομική βόμβα». Επικαλειτο μάλιστα και σχετική έκθεση….

Στην ανακοίνωση της Διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» απαντά ότι «το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο μας (πρώην Πατησίων), απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτό».

Επίσης, διευκρινίζει ότι από την πρώτη μέρα της κατάληψης (21/07/2016) παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους φορείς (αστυνομίας, ΕΚΕΠΥ και Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας) και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων, το οποίο φυλάσσεται όλο το 24ωρο από προσωπικό ασφαλείας.

Ο ΙΣΑ στον ανένδοτο εναντίον του υπουργείου Υγείας επικαλείτο και  έκθεση-καταπέλτη των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, «η οποία αποτυπώνει τις συνθήκες υγιεινής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, που τελεί υπό κατάληψη από αλληλέγγυους, οι οποίοι έχουν μεταφέρει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την υγεία των προσφύγων, όσο και για τη δημόσια υγεία, καθώς τα λύματα πλημμυρίζουν τους δρόμους γύρω από το υπό κατάληψη κτίριο και αποτελούν εστία μόλυνσης για όλη την περιοχή.»

Είχε και λεπτομέρειες ο ΙΣΑ (δηλαδή ο Γιώργος Πατούλης) επί του θέματος

  • «οι  Επόπτες Δημόσιας Υγείας δεν μπήκαν στο κτίριο, καθώς τελούσε υπό κατάληψη η εικόνα που αποτυπώνεται για την γύρω περιοχή είναι τραγική. Στην οδό Έβανς υπήρχε μεγάλη ποσότητα στάσιμων κι δύσοσμων υδάτων τα οποία έρεαν σε όλους του γύρω δρόμους με αποτέλεσμα να γίνεται δυσχερής η παραμονή μας στην περιοχή. Επιπλέον λόγω των στάσιμων υδάτων υπήρχε μεγάλος αριθμός από κουνούπια τα οποία επιβαρύνουν τον περιβάλλοντα χώρο, επιτείνοντας το πρόβλημα Δημόσιας υγείας που έχει δημιουργηθεί. Αναφορικά με το πίσω ακάλυπτο χώρο υπήρχε μικρή ποσότητα απορριμμάτων τα (πλαστικά και αλουμίνια κουτιά,πάνε χαρτιά)τα οποία ρίχνουν οι καταληψίες από τα μπαλκόνια του κτιρίου. Είναι σοκαριστική εικόνα που αποτυπώνεται σε μία ακόμα έκθεση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σε ένα δημόσιο κτίριο, στο οποίο έχουν μεταφερθεί με την ανοχή του Κράτους και ζουν  πρόσφυγες και μετανάστες, επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την κυβέρνηση. Η κατάσταση στο υπό κατάληψη κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων είναι ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνονταν στον ΙΣΑ, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των προσφύγων και τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο για τους ίδιους όσο και για τη Δημόσια υγεία. Υπάρχει επίσης τεράστιο πολιτικό ζήτημα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας -η οποία μάλιστα προέρχεται από την ιατρική κοινότητα-, η οποία όχι μόνο δεν αξιοποίησε την υποδομή του πρώην νοσοκομείου Πατησίων όπως όφειλε, αλλά επέτρεψε με την ανοχή που επέδειξε να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για όλη την περιοχή. Ο ΙΣΑ δεν πρόκειται να σταματήσει, όσες απειλές προσωπικές κι αν δεχθώ (εγώ ο Πατούλης δηλαδή, εννοεί προφανώς ο συντάξας την ανακοίνωση). Ο ΙΣΑ δεν εκβιάζεται και δεν φιμώνεται»
  • Η ανακοίνωση καταλήγει στη συνήθη επωδό περί παραίτησης: » Η προσπάθειά μας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας θα είναι διαρκής. Οι κ.κ. Π. Πολάκης και Ι. Μπασκόζος  οφείλουν να δράσουν άμεσα και να δώσουν λύση. Αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, ας παραιτηθούν».

Την περασμένη βδομάδα ο ΙΣΑ  πάλι με αντιπολιτευτικό οίστρο του προέδρου του Γ. Πατούλη,, σε μιά έκρηξη κινδυνολογίας ανακάλυψε θέμα ελονοσίας, κάτι που διέψευσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here