Γκάμπριελ: Πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες θα δεχθεί η Γερμανία

Πάνω  από 1 εκατ. πρόσφυγες θα δεχθεί η Γερμανία δήλωσε ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και σημείωσε ότι αυτή την εποχή ο πραγματικός αντίπαλος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, βρίσκεται στους κόλπους του ίδιου της του κόμματος.
Ο κ. Γκάμπριελ, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο Μάιντς, κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να μην μπαίνουν ούτε στην λογική της Καγκελαρίου που λέει «θα τα καταφέρουμε», αλλά ούτε σε αυτήν του Βαυαρού Πρωθυπουργού Χορστ Ζεεχόφερ που ζητά να σφραγιστούν τα σύνορα.
Πρόκειται για τις λάθος εναλλακτικές, τόνισε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι το θέμα στην πραγματικότητα είναι «να δημιουργήσουμε στην Γερμανία τις συνθήκες προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».
Το κεντρικό σημείο της συντηρητικής κοσμοθεωρίας «λιγότερο κράτος, λιγότεροι φόροι, λιγότερη ρύθμιση, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις», αλλά και περισσότερη απομόνωση και λιγότερη αλληλεγγύη, κλονίζεται, υποστήριξε ο κ. Γκάμπριελ, υπογραμμίζοντας ότι στην παρούσα φάση η κυρία Μέρκελ βρίσκει μεγαλύτερη συμπάθεια στους Σοσιαλδημοκράτες από ό,τι στο ίδιο της το κόμμα.
«Οι σκληρότεροι αντίπαλοί της δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, αλλά, όπως συμβαίνει συχνά, στην CDU και στην CSU», δήλωσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here