Γκάλοπ GPO: Οκτώ στους δέκα ζητούν ευρώ και συμφωνία με εταίρους

Oκτώ στους δέκα πολίτες επιθυμούν να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους ενώ έξι στους δέκα τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος  για επικύρωση ή μη μιας συμφωνίας και επτά στους δέκα λένε όχι σε πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO για το Mega, στα οποία εμφανίζεται επίσης αισθητά μειωμένη η αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία εγκρίνεται από το 58,3% των πολιτών. Η σύγκριση που γίνεται με την αποδοχή της κυβέρνησης στις 10 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις εκλογές δηλ. όπου η θετική άποψη άγγιζε το 90% δεν πρέπει να θεωρείται πάντως δόκιμη και συγκρίσιμη.

Ακόμη το 75,6% δηλώνουν  ότι η χώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία στο ευρώ.

Μετά απ όλα αυτά στη πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το ποσοστό των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου συγκεντρώνοντας 36,5% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 27,8%. Τρίτο κόμμα με μικρή άνοδο η Χρυσή Αυγή.

Σε επίπεδο αρχηγών, την υψηλότερη δημοτικότητα, με 63,9% θετικές κρίσεις, καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 41% θετικές κρίσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%.

Ακόμη μόλις δύο στους δέκα συμφωνούν με την διάταξη που ευνοεί τον Σάββα Ξηρό ενώ 9 στους δέκα συμφωνούν με την επέμβαση της αστυνομίας στη Πρυτανεία, αν και το 78,3% θεωρεί ότι έγινε καθυστερημένα. Τέλος 3 στους δέκα συναινούν στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here