Γιώργος Τσίπρας: Παρέμβαση για ανασχηματισμό

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση κουβαλά ακόμη βάρη από το παρελθόν και χάθηκε η ευκαιρία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 να απαλλαγεί από το εσωκομματικό παρελθόν, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα» έκανε λόγο για βαρίδια στην κυβέρνηση.

Επισήμανε την ανάγκη ευρέως ανασχηματισμού που θα προσδώσει νέα δυναμική στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι χρειάζονται περισσότερες συνέργειες και συντονισμός του κυβερνητικού έργου, σύμφωνα με τον ίδιο. «Μαζί με την αλλαγή προσώπων, κάτι τέτοιο θα δώσει περισσότερη ομοιογένεια και θα αφαιρέσει βαρίδια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα της Τράπεζας Αττικής και τις αποκαλύψεις για τις χρηματοδοτήσεις προς τον Χρήστο Καλογρίτσα αναγνωρίζει, ότι η τράπεζα «έχει ένα αμαρτωλό παρελθόν που θα έπρεπε πράγματι να ερευνηθεί». Η λύση που υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας ως προς αυτό, είναι η ανάγκη κατασκευής ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Ως προς τον κίνδυνο του Grexit δηλώνει πως «έχει φύγει από το τραπέζι», αναγνωρίζει εντούτοις πως η Ελλάδα παραμένει για πολλούς ξένους επενδυτές χώρα υψηλού ρίσκου και αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης θα πάρει καιρό για να καλυφθεί.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων φοβάται, ότι αυτό δεν θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις αδυναμίες του κόμματος, οι οποίες όπως τονίζει είναι μεγάλες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here