Γιώργος Παρχαρίδης: «Πόντιοι όπου γης στη ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ»

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Εμβληματική φυσιογνωμία του Ποντιακού Ελληνισμού τον οποίο υπηρετεί πάνω από σαράντα χρόνια. Οικουμενικής αποδοχής, από τις ελάχιστες νηφάλιες φωνές σε ένα χώρο πολυκερματισμένο, αλληλοσπαρασσόμενο  και ανομοιογενή. Μιλάμε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, τον ομότιμο καθηγητή Καρδιολογίας Γιώργο Παρχαρίδη, που ζητεί νέο καταστατικό για τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων.

-Τι αναμένουμε στα ποντιακά θέματα;

Οικουμενικός ποντιακός Ελληνισμός: η προγραμματισθείσα συνάντηση των προέδρων όλων των ομοσπονδιών του ποντιακού Ελληνισμού στις 9 Ιουλίου αναβλήθηκε για τις 30 Ιουλίου. Η ημέρα αυτή θα είναι μια ιστορική μέρα για την ενότητα του Οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού.

-Ενωτική η πρόσκληση…

Στην πρόσκληση γράφεται ότι πρέπει να γίνει μια συνάντηση και μια συζήτηση με ανοικτή την καρδιά με καθαρά χέρια χωρίς καχυποψίες και σκοπιμότητες και με πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης.

-Τι προτείνετε;

Εγώ προσωπικά  υπήρξα ιδρυτής της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και επί 10 χρόνια πρόεδρός της δέχθηκα απο την πρώτη ως πρόεδρος της Διεθνούς συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ) να γίνει τροποποίηση του υπάρχοντος καταστατικού ώστε το νέο καταστατικό να προβλέπει την εισδοχή στην ΔΙ.ΣΥ .ΠΕ όλων των υπαρχουσών ποντιακών ομοσπονδιών του κόσμου.

-Το μέλλον της Παμποντιακής;

Προτείνω και την άρση της παντοδυναμίας της ΠΟΕ όχι όμως σε βαθμό που να υποτιμά την αξιοκρατία, την δημοκρατία και την δικαιοσύνη. Την μέρα αυτή πρέπει να (βγει καπνός) γιατί εγώ αλλιώς νίπτω τα χείρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here