Γιούνκερ σε Λονδίνο: Δεν υποχωρούμε στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων

Δεν μπορούν να υπάρξουν παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνο εάν το Λονδίνο αποδεχθεί επίσης από την πλευρά του την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων επανέλαβε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου των «27» στην Μπρατισλάβα.

«Επιθυμούμε μια πολύ καλή, πολύ στενή σχέση με την Βρετανία. Την ίδια στιγμή, δεν είναι δυνατόν αυτές οι διαπραγματεύσεις να πλήξουν τα συμφέροντά μας» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Αναφορικά με την ελευθερία κυκλοφορίας των εργαζομένων και των προσώπων παραμένουμε πιστοί στην θέση -και αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι μεταξύ πρωθυπουργών που αποχωρούν και πρωθυπουργών που παραμένουν- ότι [η ελευθερία αυτή] έχει να κάνει με τους πολίτες στην Ευρώπη» τόνισε ο Γιούνκερ.

«Επομένως δεν μπορώ να δω καμία πιθανότητα συμβιβασμού σε αυτό ακριβώς το ζήτημα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τόνισε από την πλευρά του ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας θα διεξαχθούν με γνώμονα το συμφέρον των 27 υπολοίπων κρατών μελών της Ένωσης, παρά της Βρετανίας.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι οι διαδικασίες μας, οι κανονισμοί μας, όπως περιγράφονται με ακρίβεια στις συνθήκες μας, στοχεύουν στο να προστατεύουμε τα συμφέροντά μας, των 27 κρατών μελών, όχι της χώρας που αποχωρεί» δήλωσε ο Τουσκ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here