Γιούνκερ: Ούτε σε 10 χρόνια η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη συμφωνία με την Τουρκία επί του προσφυγικού στο τραπέζι της Συνόδου δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ ο οποίος εκτίμησε σε κάθε περίπτωση πως η Άγκυρα δεν θα είναι έτοιμη για ένταξη ούτε σε δέκα χρόνια.

Ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική Handelsblatt υπερασπίστηκε τη νομιμότητα των προτάσεων για επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία και τη συμμόρφωσή τους με τη Συμφωνία της Γενεύης.

Προσέθεσε ωστσόο πως δεν θεωρεί ότι η συνεργασία στο προσφυγικό θα ανοίξει σύντομα την πόρτα της ΕΕ για την Τουρκία: «Η Τουρκία δεν είναι αυτή την στιγμή έτοιμη για ένταξη, και δεν πιστεύω πως αυτό συμβαίνει ούτε και σε δέκα χρόνια» είπε.

Επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του πως η συμφωνία θα κλείσει στη Σύνοδο, ο Γιούνκερ σημείωσε για τις επαναπροωθήσεις πως για κάθε αιτούντα άσυλο «θα γίνεται ατομική διαδικασία που θα διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, κατά την οποία θα έχει πάντοτε δυνατότητα να εγείρει ένσταση». «Μόνο μετά [την ένσταση] θα μπορεί να επαναπροωθείται στην Τουρκία» τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here