Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχει σχεδόν επιτύχει τους στόχους, δεν υπάρχει θέμα νέου πακέτου βοήθειας ή Grexit

Kαθοριστική παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας στη εν εξελίξει διαμάχη που υπάρχει μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, κάνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σε συνέντευξή του σε γερμανικές εφημερίδες, υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει σχεδόν επιτύχει τους στόχους, τα οικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα των αναμενόμενων, δεν τίθεται θέμα νέου πακέτου βοήθειας και σίγουρα ούτε εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Η παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε μέσω των εφημερίδων του γερμανικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Berliner Morgenpost, Hamburger Abendblatt, Westfälische Rundschau κλπ.).

«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και οι στόχοι έχουν σχεδόν επιτευχθεί», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε πως τη Δευτέρα στο Eurogroup «θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πώς μπορεί το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο», ενώ επισήμανε πως δεν μπορεί να γίνει λόγος για νέο πακέτο, καθώς και ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας είναι καλύτερα των αναμενόμενων.

«Με το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα απέκτησε τη βάση για να επιστρέψει σε μια μόνιμη και σταθερή οικονομική ανάπτυξη» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελούσε επιλογή ήδη από τον περασμένο χρόνο «και δεν αποτελεί ασφαλώς ούτε σήμερα».

Μετά από αυτά, μπορεί να μην πληρύνται ακόμη οι προυποθέσεις για συμφωνία την Δευτέρα, τίθενται όμως οι οροι για να συμβεί αυτό έως τουλάχιστον τις 23 Μαίου. Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση ή εμπλοκή, είναι πλέον σε όλους φανερό, ότι αποσκοπέεί να βλάψει τη χώρα και την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here