Γιούνκερ: Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα

Κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στο περιοδικό Politico.«Μπορεί να είμαστε έτοιμοι για όλων των ειδών τα γεγονότα, αλλά αποκλείω 100% το Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα έχουν δοκιμάσει τις αντοχές του, ωστόσο παρατηρεί ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται κάποια πρόοδος. Πάντως, ο δρόμος για μια συμφωνία είναι ακόμη μακρύς, αναφέρει.

Παρά ταύτα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει αισιόδοξος. Όχι τόσο επειδή υπάρχουν απτά σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις, όσο επειδή το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν «πέραν κάθε φαντασίας», όπως λέει.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα διάφορα καταστροφολογικά σενάρια, ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να τα σχολιάσει, τονίζοντας ότι η αποτυχία διάσωσης της Ελλάδας «θα μας οδηγούσε σε επιπτώσεις τις διαστάσεις των οποίων ο κόσμος δεν μπορεί να γνωρίζει».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν παρέλειψε να παραδεχθεί ότι υπήρξαν στιγμές στις διαπραγματεύσεις που έχασε την υπομονή του, ωστόσο -όπως λέει- τώρα την έχει βρει ξανά και δεν θέλει να την ξαναχάσει.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να φανεί αυστηρός προς  το ελληνικό επιτελείο, το οποίο το κατηγορεί για έλλειψη συνεργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών. «Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε» σημειώνει και εξηγεί: «Η ομάδα μας στην Αθήνα, το τεχνικό κλιμάκιο, δεν μπορεί να μπει στα υπουργεία το οποίο δεν είναι απλώς περίεργο, είναι απαράδεκτο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here