Για τον David Bowie: Αστροναύτης τραγουδάει «Space Oddity» στο διάστημα

Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη, ο θρυλικός David Bowie, δεν είναι πια ανάμεσά μας, σκορπίζοντας θλίψη σε εκατομμύρια ανθρώπους με τον αιφνίδιο θάνατό του.

Eκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αποτίουν το δικό τους φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους οραματιστές στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

Ο πιο ξεχωριστός αποχαιρετισμός ήρθε όμως από το… διάστημα. Εκεί όπου o Bowie δημιούργησε μια από τις σημαντικότερες περσόνες που εδραίωσαν το μύθο του.

 

«Υπεύθυνος» ο αστροναύτης και επικεφαλής της αποστολής Expedition 35 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Chris Hadfield.

Μία ημέρα πριν επιστρέψει στη Γη, ο αστροναύτης πληροφορήθηκε το θάνατο του αγαπημένου του καλλιτέχνη και εμφανίστηκε μέσα στο διαστημόπλοιο να ερμηνεύει με εξαιρετικό τρόπο και πολύ συγκινημένος το «Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι.

Το βίντεο έγινε άμεσα viral με την πλειοψηφία των θεατών του να μιλούν για μία μαγευτική εμπειρία και τον καλύτερο φόρο τιμής στον αγαπημένο καλλιτέχνη…

Αλλά τον μουσικό που «τίμησε» μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του το διάστημα και τα αστέρια, τίμησαν με το δικό τους τρόπο τόσο η αμερικανική NASA όσο και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος ESA.

«Τα αστέρια δείχνουν πολύ διαφορετικά σήμερα. RIP David Bowie» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η NASA τιμώντας το Βρετανό δημιουργό.

Ενώ και η αποστολή Rossetta του ESA, επίσης μέσω Twitter,έγραψε: «RIP David Bowie, σύντροφε ταξιδιώτη των αστεριών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here