Για τον θάνατο του μικρού Αϊλάν, ένοχος κανείς….

Για τον θάνατο του μικρού Αιλάν που έγινε σύμβολο του δράματος των προσφύγων, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει ένοχος.   Το τουρκικό δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια  τους   διακινητές που μετέφεραν με το σκάφος τους τον μικρό Αιλάν, το άψυχο κορμάκι  του οποίου βρέθηκε πνιγμένο στις τουρκικές ακτές.

Η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν  φυλάκιση  τεσσάρων ετών  και δύο μηνών  για το trafficking δηλαδή την παράνομη διακίνηση ανθρώπων….

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων  Dogan , το δικαστήριο του Μπόντρουμ έκρινε πως ο Μουαφάκα Αλάμπας και ο Άσεμ Άλφρχαντ είναι ένοχοι για «λαθραία διακίνηση μεταναστών» και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και δύο μηνών, αλλά τους απάλλαξε από τις κατηγορίες της «σκόπιμης αμέλειας που οδήγησε σε θάνατο». Η τελευταία αυτή κατηγορία, μπορούσε να επισύρει ποινή  κάθειρξης έως και 35 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 3χρονος Αϊλάν είχε πνιγεί μαζί με τη μητέρα του και τον 5χρονο αδερφό του τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην προσπάθειά τους να περάσουν από το Μπόντρουμ της Τουρκίας στην Κω.

Το άψυχο σώμα του Αϊλάν είχε βρεθεί σε παραλία της νοτιοδυτικής Τουρκίας, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here