Για τις 5 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

 

Σε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης Διώτη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ οδηγήθηκε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ύστερα από ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε ο κατηγορούμενος πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 5 Οκτωβρίου , μετά από αίτημα της υπεράσπισης του κ. Διώτη ο οποίος νοσηλεύεται από χθες στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που προσκομίστηκε στο δικαστήριο, ο πρώην εισαγγελέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ζάλης, αστάθειας και άλλων ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις του, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία πρόκλησής τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου  Πολυχρόνης Τσιρίδης, υποβάλλοντας το αίτημα διακοπής είπε χαρακτηριστικά: «Ο ίδιος θέλει να είναι εδώ να καθαρίσει το ονομά του για μια υπόθεση ανύπαρκτη».
Ο Ιωάννης Διώτης κατηγορείται για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά στη μη αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ.  
Η δίκη αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα καθώς η πρώτη φάση διερεύνησης της υπόθεσης αφορούσε τα πολιτικά πρόσωπα και ολοκληρώθηκε με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γ.Παπακωνσταντίνου.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here