Για τις 31 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Για τις 31 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη για τα «κόκινα» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης , στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες κ.ά.
Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι  εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την ακαταλληλότητα της αίθουσας, η οποία είναι πολύ μικρή για να «φιλοξενήσει» όλους τους παράγοντες της δίκης. Απείλησαν μάλιστα να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση.
Προηγουμένως το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση του Σέρβου κατηγορουμένου ο οποίος ζητούσε να κηρυχθεί άκυρη η κλήτευσή του επειδή δεν έχει μεταφραστεί στη μητρική του γλώσσα το παραπεμπτικό βούλευμα.
Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν ήταν απαραίτητη η επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος στον μη γνωρίζοντα την ελληνική γλώσσα κατηγορούμενο, με το σκεπτικό οτι «έχει λάβει γνώση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει όταν απολογήθηκε με διερμηνέα στον ανακριτη». Σύμφωνα με τους δικαστές, οι κατηγορίες του δεν διαφοροποιήθηκαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here