Για την προστασία των αστέγων από το κρύο

Σε έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες πήρε ο Δήμος Αθηναίων. Το βράδυ της Πέμπτης στους δύο θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν διανυκτέρευσαν συνολικά 46 άτομα.

Επίσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι ομάδες streetwork του Δήμου παρείχαν επιτόπια φροντίδα και ενημέρωση σε 379 άτομα, ενώ οι οργανώσεις EMFASIS και PRAKSIS, παρενέβησαν σε 20 περιπτώσεις αντιστοίχως η κάθε μία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου Αθηναίων είναι διαθέσιμος για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το Κέντρο Αστέγων του δήμου Ηρακλείου θα είναι ανοικτό σε 24ωρη βάση έως και την ερχόμενη Τετάρτη για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας θα χρειαστούν τη φιλοξενία του Δήμου.

«Οι άνθρωποι που θα αναζητήσουν ζεστασιά και φροντίδα στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα καταλύματα, να λάβουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, κουβέρτες, ξηρά τροφή και ζεστά γεύματα και ροφήματα», αναφέρει ο δήμος Ηρακλείου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here