Για ρευστότητα και ανάπτυξη συζήτησαν Βαρουφάκης-Γκίντος

Την αισιοδοξία του για πρόοδο των διαπραγματεύσεων  μετά το Eurogroup της Δευτέρας εξέφρασε  ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης  ύστερα από τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στη Μαδρίτη με τον Ισπανό ομόλογό του Λουίς ντε Γκίντος.

« Ο Λουίς ντε Γκίντος ήταν σαφέστατος, όπως ήμουν και εγώ μαζί του», ανέφερε ο κ.Βαρουφάκης.  «Είμαστε υπουργοί Οικονομικών δύο χωρών μελών της Ευρωζώνης. Δεν συνομιλούσαμε ως πολιτικοί, συνομιλούσαμε ως υπουργοί Οικονομικών που εκπροσωπούν το 100% του λαού και των δύο χωρών. Δύο χώρες και δύο λαοί, οι οποίοι έχουν υποχρέωση απέναντι στην ιστορία τους να διαπραγματευτούν μια καλή θέση της περιφέρειας εντός μιας αναπτυσσόμενης Ευρώπης, που λειτουργεί ως χώρος κοινής ευημερίας για όλους τους λαούς».

Όπως είπε σε Ισπανούς δημοσιογράφους , κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ντε Γκίντος εξετάσθηκαν τεχνικά ζητήματα . «Μας γεμίζει ελπίδες ότι σύντομα – μετά το Eurogroup της Δευτέρας – θα μπορούμε να ανακοινώσουμε από κοινού πρόοδο στις διαπραγματεύσεις  που θα μας οδηγήσει στο τέλος της κρίσης», συμπλήρωσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν  τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα σε σχέση με τη ρευστότητα, η μεσοπρόθεσμη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αλλά και η μακροπρόθεσμη διαδικασία, η οποία, σύμφωνα με τον κ.Βαρουφάκη, θα φέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια διαδικασία ανάκαμψης, επενδύσεων και ουσιαστικής μεταβολής του κλίματος των τελευταίων πέντε ετών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here