Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη συνελήφθη ο γιος του Γάλλου ΥΠΕΞ

Ο γιος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, κρατείται από τις αρχές ως ύποπτος  για πλαστογραφία, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο διαμέρισμα του Τομάς Φαμπιούς, ενώ ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται υπό κράτηση.

Τον Ιούνιο του 2013 η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την αγορά εκ μέρους του 34χρονου σήμερα γιου του Γάλλου ΥΠΕΞ το 2012 ενός διαμερίσματος 289 τετραγωνικών μέτρων, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού έναντι του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Αυτή ακριβώς η συναλλαγή κίνησε το ενδιαφέρον της μονάδας καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας (Tracfin).

Το 2012 επίσης η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε μια ξεχωριστή έρευνα για απόπειρα πλαστογραφίας.

Σε βάρος του 34χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου. Κατηγορείται ότι υπέγραψε ακάλυπτες επιταγές ύψους άνω των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων (3,2 εκατομμύρια ευρώ) σε πολλά καζίνο στο Λας Βέγκας στα μέσα του 2012.

Ο Τομάς Φαμπιούς δεν έχει ανακριθεί από τις αρχές για καμία από τις δύο υποθέσεις, επισήμανε μια πηγή που πρόσκειται στο περιβάλλον του.

Ο δικηγόρος του Κιρίλ Μπονάν επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης του κρατείται, δεν προέβη ωστόσο σε κανένα άλλο σχόλιο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here