Για λαϊκισμό εγκαλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ο υπουργός Δικαιοσύνης

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Για λαϊκισμό και νομιμοποίηση του κιτρινισμού κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος , με αφορμή τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε την άμεση παραίτηση του κ. Παρασκευόπουλου, μετά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι οι δράστες της δολοφονίας στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα, κάνοντας χρήση του νόμου 4322/2015 που είχε ψηφιστεί στην Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει: «Όσοι, όπως ο κ. Μητσοτάκης, θέτουν ζητήματα πολιτικής ευθύνης, απαιτείται να το πράττουν οι ίδιοι με υπευθυνότητα, διαφορετικά υπηρετούν το λαϊκισμό και νομιμοποιούν τον κιτρινισμό. Δυστυχώς, αν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ότι δεν έχει καν διαβάσει νόμο που θέσπισε προσφάτως η Βουλή. Αν διάβαζε το περιεχόμενό του, θα είχε διαπιστώσει ότι οι απολύσεις που σχετίζονται με το πρόσφατο έγκλημα στην Ύδρα δεν στηρίζονταν σε καινοτομίες, αλλά σε ρυθμίσεις προϋπάρχουσες και επαναλαμβανόμενες».

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος σημειώνει: «Φαίνεται ότι κάποιο επιτελείο έχει αποφασίσει στο μέλλον να συσχετίζει όλες τις απολύσεις κρατουμένων -ιδίως μάλιστα, αν συνδέονται με υποτροπή- με τον πρόσφατο νόμο 4322/2015, αδιαφορώντας για την αλήθεια. Ο κιτρινισμός όμως δεν θα πείσει».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here