Για δωροδοκία συνελήφθη υπάλληλος πολεοδομίας και μηχανικός που ζήτησαν 1.100 ευρώ

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν , 48χρονος διοικητικός υπάλληλος πολεοδομίας δήμου της Αττικής και 58χρονος αρχιτέκτονας – μηχανικός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, αντίστοιχα.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από καταγγελια μιας 47χρονης  συνιδιοκτήτριας καταστήματος που ήθελε να διευθετήσει πολεοδομική παράβαση για την  οποία της είχαν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα. Η γυναίκα  απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες δήμου της Αττικής, όπου την υπόθεσή της ανέλαβε ο 48χρονος διοικητικός υπάλληλος της πολεοδομίας. Αυτός την ενημέρωσε ότι η υπόθεσή της είναι ιδιάζουσα, όμως μπορεί να διευθετηθεί και την παρέπεμψε στον 58χρονο ιδιώτη αρχιτέκτονα-μηχανικό, τον οποίο και σύνεστησε ως συνεργάτη του.

Ο μηχανικος της ζήτησε 1100 ευρώ για εκείνον και για τον υπάλληλο της πολεοδομίας -ο δεύτερος θα διέγραφε τα πρόστιμα.

Η γυναίκα κατήγγειλε  το θέμα και στη συνέχεια, όταν διευθέτησε την υπόθεσή της καλεσε το μηχανικόστο κατάστημά της για να του δώσει τα χρήματα -όπως και έγινε, μόνον που αυτά ήταν προσημειωμένα

Η Αστυνομία συνέλαβε αρχικά τον μηχανικό και στη συνέχεια τον υπάλληλο, εναντίον των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφια και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here