Γιατί δυσκολεύεται η έρευνα να εντοπίσει τον τρίτο χρυσαυγίτη της επίθεσης στην Θήβα;

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τόσο δύσκολο είναι άραγε να εντοπιστεί δράστης επίθεσης του οποίου το πρόσωπο είναι καταγεγραμμένο σε κάμερα και κινείται φανερά στο χώρο των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στην Θήβα και τη Λιβαδειά; Πάνω από όλα: στα σοβαρά παραπέμπονται για «πταίσμα» τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής που συνόδευαν βουλευτή του μορφώματος;

Τα περιστατικά είχαν ως εξής:

Στην παρέλαση της 28-10-2015 στη Θήβα, ανάμεσα στους επίσημους, βρισκόταν ο νεοεκλεγείς, πριν από ένα μήνα, βουλευτής Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας μαζί με συνοδεία. Η παρουσία του προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των παρευρισκομένων, ορισμένοι από τους οποίους ξέσπασαν σε αντιφασιστικά συνθήματα. Ανάμεσά τους ήταν και ο Σπύρος Πρεβεζάνος (Σ.Π.), του οποίου την παρουσία προφανώς αντιλήφθηκαν ο βουλευτής και οι συνοδοί του. Λίγη ώρα αργότερα, προς το μεσημέρι, σε κοντινά τραπέζια της ίδιας καφετέριας κάθονταν ο βουλευτής με την παρέα του και ο Σ.Π. με τη δική του.

Κατά τις 2 μ.μ., ο Σ.Π. σηκώθηκε για να πάει στο πλησιέστερο Α.Τ.Μ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για ανάληψη. Τον ακολούθησαν οι δύο από τους τρείς συνοδοί του βουλευτή, αργότερα έφτασε και ο τρίτος, τον ξεμονάχιασαν και δεν δίστασαν, μέρα μεσημέρι, μπροστά σε κόσμο που περνούσε (οικογένειες, παιδιά) και κάτω από τις κάμερες, να τον απειλήσουν και να τον χτυπήσουν. Στη συνέχεια επέστρεψαν στην καφετέρια και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Ο Σ.Π. κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία, ενώ υπήρξε εκτεταμένη δημοσιοποίηση καταγγελίες, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στη Θήβα. Από τη διερεύνηση που ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο ένας από τους δράστες είναι αδελφός του βουλευτή,αστυνομικός εν ενεργεία (ανθυπαστυνόμος), ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας την ημέρα εκείνη, κατονομάσθηκε και ο δεύτερος συνεργός, ενώ ο τρίτος, παρά το γεγονός ότι οι φωτογραφίες του είναι ευδιάκριτες, συμμετέχει ενεργά στο ξυλοκόπημα και επιπλέον την όλη την ώρα, πριν και μετά, με το βουλευτή, παραμένει άγνωστος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, με συνοπτικές διαδικασίες, παρέπεμψε την υπόθεση στο Πταισματοδικείο (!!!), με αποκλειστικό κριτήριο, το αποτέλεσμα της όλως ελαφράς σωματικής βλάβης, που τιμωρείται σε βαθμό πταίσματος, παραβλέποντας τον απρόκλητο, θρασύ και οργανωμένο χαρακτήρα της επίθεσης, την επικινδυνότητα της σωματικής επίθεσης αλλά και την τυχόν ποινικής εμπλοκή του βουλευτή, ως ηθικού αυτουργού, αφού από την καφετέρια , που καθόταν μαζί τους, ξεκίνησαν επί σκοπώ για τη διάπραξη του επεισόδιο και μάλιστα ο ένας, αδελφός του βουλευτή και εν ενεργεία αστυνομικός.

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από εκείνα, τα οποία αποκαλύπτουν και μετά τις διώξεις, το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Δεν πρόκειται για νόμιμο πολιτικό αλλά για την ίδια εγκληματική οργάνωση που λειτούργησε με τα τάγματα εφόδου φτάνοντας στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών. Το ότι οι επίθεση στη Θήβα εκδηλώνεται και από πρόσωπα, τα οποία είναι νέα στη πολιτική σκηνή, όπως ο νεοεκλεγείς βουλευτής Βοιωτίας και δεν συνδέονται, τουλάχιστον τυπικά, με προηγούμενες εγκληματικές δραστηριότητες, αναδεικνύει ότι με η χωρίς προβιά η Χρυσή Αυγή ήταν και είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Η στάση των διωκτικών και των δικαστικών αρχών μετα τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα όπου δεν ολοκλήρωσαν τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής έγκαιρα με αποτέλεσμα να αφήνουν το δολοφόνο Ρουπακιά ελεύθερο είναι αποκαλυπτική. Η κυβένηρση ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές στήριξης των φραχτών, των κλειστών συνόρων, των απελάσεων, του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, των στρατοπέδων συγκέντρωσης αφήνει ανοιχτό το δρόμο για να επανέλθουν στις γειτονιές και αν χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο.

Δεν θα περάσουν! Δίνουμε δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια την μέρα της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατα του ρατσισμού και του φασισμού στις 19 Μάρτη, με κεντρική διαδήλωση στην Ομόνοια στις 3μμ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here