Γιάννης Μπουτάρης: Δήμαρχος μέχρι θανάτου…

Η δήλωση της ημέρας , αν όχι του μήνα. «Θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Τάδε έφη Γιάννης Μπουτάρης. «Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος», δήλωσε.

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο fm 104,9″ και σε ερώτηση  εάν ισχύουν δημοσιεύματα που τον θέλουν να μένει στο δημαρχιακό θώκο μέχρι τα μέσα της τρέχουσας, δεύτερης, θητείας και στη συνέχεια να παραδίδει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής , απάντησε:

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ολίγον έγκυος δεν έχει. Από την ώρα που αποφάσισα σ’ αυτή την ηλικία να γίνω δήμαρχος και από την ώρα που ενεπλάκην και αντιλήφθηκα πολύ – πολύ βαθιά τι δυνατότητες έχει να κάνει ένας δήμαρχος, θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος».

‘Οσον αφορά τα προβλήματα της καθημερινότητας, το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης ενώ ιδιαίτερα τον απασχολεί  το Μετρό. Εχει προτάσεις για το προσφυγικό και αποκαλύπτει το όνειρό του για την πόλη.

Παραθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Οι δύο θητείες, μια πρόταση που κατέθεσα σε γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, είναι ένα πράγμα που με προβληματίζει. Διότι το να είσαι δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα. Την πρώτη θητεία δεν την υπολογίζω γιατί ήταν ‘κουτσή’, γιατί ήταν μπερδεμένη. Εάν καταφέρω μέχρι το τέλος της θητείας να στρώσω την κατάσταση με τις τράπεζες και με τις δανειοδοτήσεις, να βάλω μπροστά δύο – τρία μεγάλα έργα, την παράκτια συγκοινωνία, το τραμ, να αποκαταστήσουμε πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις στην καρδιά της πόλης, τότε βλέπουμε».

«Και αν μπορέσει και προκύψει μέσα από την Πρωτοβουλία και δεν εννοώ τη δημιουργική ομάδα, να προκύψει ένα άτομο που μπορεί να διεκδικήσει το χρίσμα με γεια του με χαρά του». «Ολοι είναι εν δυνάμει διάδοχοι. Ολοι είναι καλά παιδιά…»

Στην ερώτηση «Γιάννης Μπουτάρης είναι;» απαντά:»Τι είναι αυτά που με ρωτάς τώρα; Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας και μοναδικός. Τον έκανε ο Θεός και πέταξε το καλούπι. Τι να κάνουμε τώρα;«.

Για το έργο των αντιδημάρχων: «Είμαι ευχαριστημένος. Εάν δεν ήμουν θα τους άλλαζα. Μια ομάδα που πάει καλά δεν την αλλάζεις εύκολα. Ομως θα πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές. Γιατί θα πρέπει να δοθούν και άλλες ευκαιρίες και γιατί έχουν παρουσιαστεί καινούρια πράγματα στο Δήμο».

Για την αντιπολίτευση και τον Σταύρο Καλαφάτη:  «Ο τρόπος με τον οποίο ασκεί την αντιπολίτευση είναι τόσο παλαιοκομματικός και δύσκολος κι αυτό με στεναχωρεί. Γιατί η διοίκηση πρέπει πάντοτε να λειτουργεί με μια καλή αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση δημιουργεί προβλήματα στο αποτεφρωτήριο ή δεν παίρνει θέση για το Μετρό. Να θυμίσω ότι ο Σταύρος Καλαφάτης ήταν υπουργός Περιβάλλοντος και όχι μόνο δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το Μετρό αλλά στηρίζει την ανόητη θέση που αντιτίθεται στην πρόταση που κάναμε εμείς για το Σταθμό της Βενιζέλου».

Για το Μετρό: «Μετρό θα έχουμε, βεβαίως. Δεν είναι όμως έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θυμίζω ότι είναι τραγική η κατάσταση του Μετρό. Η χάραξη βασίστηκε στη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, που παρέβλεψαν τότε τις εισηγήσεις των βυζαντινολόγων που έλεγαν ότι δεν είναι σωστή η χάραξη με τα αρχαία και ότι θα βρούμε το μπελά μας. Και τον βρήκαμε».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here