Γεύμα Καραμανλή-Μητσοτάκη στη Τήνο, με συμβολισμούς και μηνύματα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μια ακόμη συνάντηση, κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά με συμβολικό πολιτικό περιεχόμενο, είχαν ο νυν αρχηγός της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αυτή τη φορά στην Τήνο.

Οπως έγινε γνωστό οι δύο άνδρες που βρέθηκαν στο νησί με κοινούς γνωστούς, γευμάτισαν παρέα. Αν οι διαρροές μιλούν για χαλαρή συζήτηση χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, η συνάντησή τους, τρίτη στη σειρά, το τελευταίο διάστημα, θεωρείται ότι εκπέμπει πολιτικά μηνύματα. Ιδίως μετά από την προηγούμενη περίοδο φημών, για σύγκρουση των καραμανλικών με τη νέα ηγεσία και ορισμένες επιλογές της.

Είχαν προηγηθεί το δείπνο που παρέθεσε το ζεύγος Μητσοτάκη στον Κώστα και τη Νατάσα Καραμανλή, στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά και η επίσκεψη Καραμανλή στο πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη στο Παγκάρι, λίγες ημέρες πριν την άνοδο του Προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ.

Οι κ. Μητσοτάκης και Καραμανλής αλλά και ο έτερος πρώην Πρωθυπουργός της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να βρεθούν ξανά, μετά τη ΔΕΘ, από κοινού στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ, στην Πειραιώς, την προσεχή Τρίτη.

Οι συναντήσεις αυτές, αξιοποιούνται από την σημερινή ηγεσία, για να δείξουν ότι η ενότητα του κόμματος είναι αρραγής και ότι οι όποιες διαφορές  μπορούν να διευθετούνται.

Αυτό ίσως οδηγήσει τελικά και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αναθεώρηση της πολιτικής του, η οποία μέχρι τώρα, σε μια απόπειρα αξιοποίησης των εσωτερικών αντιθέσεων στη ΝΔ, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο ευνοικό τρόπο τον πρώην πρωθυπουργό και τις τεράστιες ευθύνες του στην κρίση που μαστίζει τη χώρα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here