Γεωργιάδης και Χατζηδάκης, αντιπρόεδροι της ΝΔ.: Αμφίβολη η πολιτική ισορροπία στη κεντρο-δεξιά

Την σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι επιλογές Μητσοτάκη για τις θέσεις αντιπροέδρων στη Ν.Δ. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όρισε σήμερα, όπως άλλωστε είχε διαρρεύσει, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, νέους αντιπροέδρους της κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίσε τις επιλογές εκρηκτικό μείγμα ακροδεξιάς και ενοφιλελευθερισμού.

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης θα έχει αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο επίσης βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης θα αναλάβει τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

Με την κίνησή του αυτή ο κ. Μητσοτάκης, ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των άμεσων επιλογών συνεργατών του, στη στελέχωση της ηγεσίας της ΝΔ. Και με πανηγυρικό τρόπο, επιβεβαιώνει ότι ο στόχος του για απόπειρα συγκερασμού των δύο τάσεων που συγκρούονται τα τελευταία χρόνια στη ΝΔ , της κεντρώας-φιλελεύθερης και της δεξιάς-συντητηρικής θα είναι πολύ-πολύ δύσκολος.

Βέβαια η ανάθεση καθηκόντων σύνταξης του κυβερνητικού προγράμματος στον φιλελεύθερο Κ. Χατζηδάκη, κλείνει το μάτι της ΝΔ προς το κέντρο. Οπως και η παρουσία του κ.΄Γεωργιάδη στον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου, επιχειρεί να χαιδέψει τα αυτιά των δεξιών που θέλουν άμεση και δυναμική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Το θέμα είναι ότι η καθημερινή παρουσία του πληθωρικού και υπερήφανου «δεξιού»  Αδωνι Γεωργιάδη στην παραγωγή της άμεσης πολιτικής,  δείχνει ετεροβαρής στην επιχειρούμενη πολιτική ισορροπία, ρίχνοντας την πλάστιγγα προς την πλευρά της δεξιάς και εμποδίζοντας το άνοιγμα προς το κέντρο, που λέει ότι επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεγάλο ερωτηματικό της όλης υπόθεσης είναι λοιπόν προς τα πού θα κινείται τελικά η κοινή πολιτική και ιδεολογική συνισταμένη της ΝΔ μέσα από αυτή την συγκατοίκηση των δύο αντιπροέδρων.

Σκληρή ήταν η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις επιλογές Μητσοτάκη, τις οποίες αποκαλεί εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς. 

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η τοποθέτηση του ακροδεξιού Άδωνη Γεωργιάδη και του νεοφιλελεύθερου Κ. Χατζηδάκη στις θέσεις των αντιπροέδρων της Ν.Δ δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη. Σε ό, τι αφορά τον πρώτο, η μακρόχρονη διαδρομή του στην πολιτική, από την εποχή του ΛΑ.Ο.Σ. ως την ένταξη του στη Ν.Δ. επί προεδρίας Αντ. Σαμαρά, έχει δώσει άπειρα δείγματα γραφής που μόνο αποδομούν το μετριοπαθές και ευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθεί διακαώς να χτίσει η νέα ηγεσία της ΝΔ.
Από την άλλη πλευρά, η ανάθεση στον Κ. Χατζηδάκη της ευθύνης για το πρόγραμμα της ΝΔ, αποτελεί εγγύηση για την προσήλωση στις πιο ακραίες επιταγές της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, που έχουν ως προμετωπίδα την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας και την εξόντωση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, στις οποίες ομνύει με το δικό του ακροδεξιό στυλ και ο έτερος αντιπρόεδρος.

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, που συμβολίζει το «νέο» ξεκίνημα της ΝΔ, φτιαγμένο με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here