Γεροβασίλη: Μετά τα προαπαιτούμενα το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ)

Το νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών, θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων του μνημονίου, σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη

Η κυρία Γεροβασίλη  μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  Attica, ανέφερε  πως οι δημόσιες συχνότητες, που είναι δημόσιο αγαθό, «έτυχαν κακομεταχείρισης» και πως η κυβέρνηση έχει στόχο να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και δεν έχει διάθεση ρεβανσισμού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν κανόνες στο παιχνίδι του ελεύθερου ανταγωνισμού και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Για το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» υπογράμμισε πως είναι μια πρόταση που δεν αποτελεί τη θέση της κυβέρνησης και δεν αποτελεί αυτό που θα είναι το επόμενο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Ωστόσο, ανέφερε πως το πόρισμα έχει δώσει χρήσιμα στοιχεία για να ανοίξει ο διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου στο τέλος Νοεμβρίου η κυβέρνηση να είναι σε θέση να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Μάλιστα, υποστήριξε πως το σύστημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι ανεξάρτητο από τις απόψεις των δανειστών. «Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού είναι περισσότερο από αναγκαία», είπε.

Τόνισε στο σημείο αυτό, ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για ένα σύστημα μακράς πνοής, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι υπάρχουν δυσκολίες, καθώς η κυβέρνηση πρέπει μέσα σε 40 ημέρες να λύσει παθογένειες 40 ετών.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα, είπε ότι «η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει κατάματα το γεγονός – αλλά όχι μόνο η Ευρώπη» και ακόμη, ότι σημαντικό είναι να αντιμετωπιστεί η αιτία των προσφυγικών ροών.

«Όσο υπάρχει η αιτία η οποία προκαλεί τα προσφυγικά κύματα, προφανώς το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται. Και επίσης δεν μπορεί να αντιμετωπίζει η Ευρώπη τις ανθρώπινες ζωές με τρόπο ο οποίος προσβάλλει τα ευρωπαϊκά αισθήματα», υπογράμμισε.

Για τον ρόλο της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγραφεί ως μια δύναμη, η οποία θέτει και ανοίγει ζητήματα στην Ε.Ε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here