Γεροβασίλη: Κόκκινη γραμμή μας ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε το Eurogroup και αποτελεί κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης. Με αυτή τη δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος η Όλγα Γεροβασίλη περιέγραψε τις κυβερνητικές θέσεις, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ληφθούν  νομοθετικά μέτρα υπό αίρεση μέτρων.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η  κ. Γεροβασίλη ήταν κατηγορηματική: «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει με τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης. Δεν μπορούμε να πάμε πιο πέρα. Αυτό είναι το όριο της συμφωνίας».

Συζητήσεις σε τεχνικό κλιμάκιο εφόσον…

Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε πως οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θα συνεχιστούν το απόγευμα, μόνο εφόσον υπάρχει ανάγκη από την πλευρά των θεσμών για διευκρινίσεις πάνω στην ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στο ΔΝΤ λέγοντας ότι παρά την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας και του αξιόπιστου πακέτου μέτρων, το οποίο συμφωνήθηκε, το Ταμείο «προβάλλει απαιτήσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here