Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Η Αθήνα έχει εγείρει ενστάσεις στα περί φιλοξενίας 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα. Δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσουν ξανά στρατόπεδα συγκέντρωσης δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στις αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι υπάρχει ο όρος «ισοτίμως» και «αναλόγως» για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τόνισε, δε, πως είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί, προσθέτοντας ότι αναμένει οικονομική στήριξη. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να δοθεί στήριξη και στην Τουρκία, καθώς είναι χώρα εισόδου, με στόχο να διασφαλίζονται ανθρωπιστικές συνθήκες και να ελαττωθούν οι ροές.

Για τα «κόκκινα» δάνεια υποστήριξε και την πρώτη κατοικία υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα φθάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και γι΄αυτό το θέμα κτίζει συμμαχίες στην ΕΕ. Όπως ανέφερε, ισχυρός σύμμαχος είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ​. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο όριο της περιουσίας των 300.000 ευρώ και εισόδημα στα 35.000 ευρώ. «Δεν θα δεχθεί η κυβέρνηση να αγοραστούν κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών από ξένα funds» τόνισε, σημειώνοντας πως υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης.

Επίσης ανέφερε πως εντός της ημέρας θα βρεθεί λύση στο ζήτημα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σημειώνεται πως από σήμερα θα ισχύει το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς την Παρασκευή έληξε η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι οι δανειστές ζητούν είτε 0% είτε 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «υπάρχει σειρά είτε προϊόντων και είτε υπηρεσιών που μπορεί από την κοινοτική οδηγία να έχουν χαμηλό ΦΠΑ».

Ωστόσο, αυτή η οδηγία, όπως είπε, σε κάθε χώρα έχει τις εξαιρέσεις της:

Και στη χώρα μας έχει. Δηλαδή σε αυτόν τον πίνακα δεν συμπεριλαμβάνεται η ενέργεια. Κατά συνέπεια θα έπρεπε το ρεύμα να έχει 23% στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι με απόφαση της Κομισιόν έχει 13%. Αυτό σημαίνει ότι τελικά είναι πολιτική η απόφαση.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, θα επιμείνει στη θέση της για κλιμακωτό ΦΠΑ στην εκπαίδευση, 0%, 6%, 13%.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here