Γεροβασίλη για ΕΣΡ: Να αποδείξει η Ν.Δ αν είναι με το νόμο ή τη διαπλοκή

Παρέμβαση στο θέμα της συγκρότησης του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο είναι κρίσιμο για τη λειτουργία των θεσμών, την επιβολή ελέγχων αλλά και την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου που ρυθμίζει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στο οποίο τόσο αντιτάχθηκαν τα Μέσα της εγχώριας διαπλοκής, έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα γεροβασίλη.

Με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων προκειμένου να αποφασίσει συναινετικά για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, η κυβέρνηση, δια της κ. Γεροβασίλη, καλεί τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, «να αποδείξει αν ενδιαφέρεται για την εφαρμογή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ή για τη διαιώνιση ενός καθεστώτος ανομίας και διαπλοκής.

«Ο καθένας μας θα κριθεί για τη στάση του», καταλήγει το σχόλιο της κ. Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ παραπαίει εδώ και μήνες, προς μεγάλη χαρά των καναλαρχών.  Η  ΝΔ με πρόσχημα τη μη εκλογή νέου αρχηγού, κωλυσιεργεί  και αρνείται να προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία συναίνεση των 2/3 που απαιτείται για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Στο θέμα είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα προς τη ΝΔ πως εάν δεν προσέλθει να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για υπέρβαση του προβλήματος.

Ηδη προχθές αυξήθηκαν με νομοθετική ρύθμιση από 7 σε 9 τα μέλη του ΕΣΡ.

Μετά απ΄όλα αυτά, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση του νέου αρχηγου της ΝΔ σ΄ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here