Γεροβασίλη για άδειες:Το μεγάλο ποσό δείχνει το μέγεθος της ανομίας-Τι λέει για το «μαύρο» στα κανάλια-Δίκαιος και ταξικός ΕΝΦΙΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Την στρατηγική προσήλωσή της κυβέρνησης στη διαφανή  αξιοποίηση των δημόσιων αγαθών προς όφελος του λαού μας και την καθιέρωση κανόνων διαφάνειας που θα πλήξουν τα φαινόμενα διαπλοκής, επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι το μεγάλο ποσό που συγκεντρώθηκε αποδεικνύει και το μέγεθος της ανομίας των προηγούμενων 27 χρόνων στο χώρο αυτό. 

Η κ. Γεροβασίλη, στη συνέντευξή της στη Real News αρνείται επίσης ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για το μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια, αλλά οι επιχειρηματίες των παράνομων μέσων που δεν διεκδίκησαν τις νόμιμες άδειες λειτουργίας και καλεί τη ΝΔ να αφήσει την κωλυσιεργία και να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Κατηγορεί για λαϊκισμό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναγγέλλει δίκαιη και ταξική φορολόγηση της περιουσίας στη θέση του ΕΝΦΙΑ.

Αναλυτικά:

Για τον διαγωνισμό και τις άδειες

Η κ. Γεροβασίλη, υπογράμμισε ότι το μεγάλο ποσό δείχνει και το μέγεθος της προηγούμενης ανομίας και μίλησε για πρώτο βήμα λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης σε θεσμοθετημένο περιβάλλον χωρίς διαπλοκή:

«Ένα σημαντικό ποσό θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια κάνοντας ακόμη πιο σκανδαλώδη τη μη διενέργεια διαγωνισμού για τόσα χρόνια και την αντίστοιχη διαφυγή εσόδων. Το κράτος εισέπραξε 246 εκατ. μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες και μετά από πολλά χρόνια βαθιάς ύφεσης. Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να είχαμε αποκομίσει ως κράτος σε άλλες καλύτερες εποχές, αν είχαν γίνει όσα έπρεπε. Επίσης, ο διαγωνισμός για τις άδειες είναι το πρώτο βήμα για παροχή ενημέρωσης με ποιοτικότερο περιεχόμενο, για τηλεοπτικούς σταθμούς πραγματικά βιώσιμους, που θα λειτουργούν σε θεσμοθετημένο περιβάλλον χωρίς την ανάγκη διαπλοκής με το πολιτικό και το τραπεζικό σύστημα»,  τόνισε.

Για το μαύρο στο κανάλια

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η κυβέρνηση που βάζει «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούσαν παράνομα και δεν εξασφάλισαν άδεια, αλλά η μη επιθυμία των ιδιοκτητών τους να πληρώσουν.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Οσον αφορά το «μαύρο στην ιδιωτική τηλεόραση» είναι προφανές πως απέχει παρασάγγας απ’ την αλήθεια, δεν πρόκειται διόλου για τέτοιο. Η μη τήρηση του συντάγματος, η μη νομιμότητα στην αδειοδότηση, η κατάληψη δημόσιας συχνότητας, η ανέξοδη χρήση δημόσιου αγαθού, η μη συμμετοχή σε διαγωνισμό συνέχισης δραστηριότητας κι η επιχειρηματική επιλογή που οδηγεί σε μειοδοτική προσφορά πόσο εύκολα ξεπερνιούνται; Και γιατί; Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ’ αυτήν μπορείτε να πείσετε στ’ αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν; Αν έχετε διαλέξει να μη συμμετάσχετε σε διαγωνισμό που αφορά τη συνέχιση της δραστηριότητάς σας, κάποιος άλλος πετά στο δρόμο τους εργαζόμενούς σας; Αν, απ’ την άλλη, επιλέξετε να συμμετάσχετε και τα επιχειρηματικά σας συμφέροντα σας οδηγούν σε μια προσφορά που δεν είναι ικανή για τη συνέχιση της δραστηριότητάς σας, πάλι κάποιος άλλος πετά τους εργαζόμενούς σας στο δρόμο; Αν η λειτουργία σας σε συνδρομητική πλατφόρμα, η διαδικτυακή εκπομπή ή ό,τι άλλο δεν είναι στα επιχειρηματικά σας σχέδια, ευθύνεται το Σύνταγμα της χώρας, οι νόμοι κι η Κυβέρνηση που τους εφαρμόζει; Πόσο εύκολα τα προσπερνά κανείς όλα αυτά; Και ποιους πιστεύει πως μπορεί να πείσει; Σίγουρα όχι τον ελληνικό λαό, που με ενθουσιασμό υποδέχτηκε πρωτίστως τους κανόνες που μπαίνουν στο τηλεοπτικό τοπίο και δευτερευόντως το μεγάλο τίμημα που θα μπει στα ταμεία του κράτους.

Για το ΕΣΡ:

Επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και ζήτησε να αναθεωρήσει την θέση της.

«Ήταν η  αντιπολίτευση, με πρώτη τη ΝΔ, που μπλόκαρε τη συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να εκβιάσει την κυβέρνηση, να υπερασπιστεί τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και να αποτρέψει την χορήγηση νόμιμων αδειών. Κάτι που ασφαλώς δε μπορούσε να γίνει ανεκτό από την κυβέρνηση.

Ελπίζουμε μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και το πρωτοφανές οικονομικό αποτέλεσμα, να αναθεωρήσει η αντιπολίτευση τη στάση της και να συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ, ώστε αυτό να επιτελέσει το θεσμικό του ρόλο», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Για τον ΕΝΦΙΑ

Αφού επανέλαβε ότι μόλις ένας στους δέκα φορολογούμενους επιβαρύνεται με αύξηση άνω των 10 ευρώ, τονίζει ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο δίκαιης  και ταξικής φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπερασπιζόμαστε τον ΕΝΦΙΑ. Κι όπως  ακριβώς τηρήσαμε τη δέσμευση, για φέτος, να τον κάνουμε δικαιότερο, να τον συνδέσουμε με τις αντικειμενικές αξίες και να πετύχουμε σημαντικές ελαφρύνσεις για τους πιο αδύναμους, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα διαμορφώσουμε τα επόμενα χρόνια μια πραγματικά δίκαιη  φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, μια φορολόγηση που θα έχει για κύριο χαρακτηριστικό την ταξική αναλογικότητα.

Επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη για αφόρητο λαικισμό

«Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί, είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σε παροχολογία θα προχωρήσει (το έχει κάνει ήδη) και σε αριθμητικές αλχημείες. Στο όνομα του αντιλαϊκισμού ο κ. Μητσοτάκης ήδη λαϊκίζει και θα λαϊκίσει ακόμη περισσότερο, ενδυόμενος φιλολαϊκά χαρακτηριστικά αποκρύπτοντας τα νεοφιλελεύθερα και βασανίζοντας επικοινωνιακά τη λέξη «αλήθεια»< σημείωσε, σχολιάζοντας την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οσον αφορά την στάση του πρωθυπουργού, είπε:

«Μακριά από βερμπαλισμούς, ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα διατυπώσει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη, με δύο σταθμούς: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εκείνες δηλαδή τις πολιτικές που όχι μόνο θα μεγαλώνουν την οικονομική πίτα, αλλά θα την μοιράζουν, επιτέλους, με δίκαιο τρόπο στους συμπολίτες μας».

Γιατί η ΝΔ σιωπά στην υπόθεση Γεωργίου;

Για το θέμα της δίωξης του Ανδ. Γεωργίου και των στοιχείων της EΛΣΤΑΤ, η κ. Γεροβασίλη, είπε ότι η κυβέρνηση δεν επεμβαίνει στη δικαιοσύνη αλλά αναρωτήθηκε με νόημα γιατί η ΝΔ δεν πήρε θεσμική θέση για το έλλειμμα του 2010, υπονοώντας ότι αρνε΄ται να καλύψει την διακυβέρνηση Καραμανλή.

«Όπως ακριβώς πρότεινε στην απάντησή του ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Κομισιόν και η Eurostat μπορούν και οφείλουν να καταθέσουν τα επιστημονικά τους στοιχεία στην ελληνική Δικαιοσύνη. Κάθε παρέμβαση από πλευράς μας στη Δικαιοσύνη είναι προφανώς αδιανόητη. Πόσο μάλλον να υποδείξουμε την απόφαση. Απορώ μάλιστα, εφόσον είναι τόσο ξεκάθαρο από θεσμικής πλευράς, γιατί η Νέα Δημοκρατία δυσκολεύεται τόσο πολύ να ψελλίσει οτιδήποτε για ένα ζήτημα που αφορά χρονική περίοδο που η ίδια κυβερνούσε;», τόνισε ξ κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here