Γεροβασίλη: Βιώσιμο ασφαλιστικό, χωρίς μειώσεις συντάξεων, δικαιότερες εισφορές για επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες

Την πάγια θέση της κυβέρνησης για διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, χωρίς περικοπές στις συντάξεις, επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πρόσθεσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, ώστε να γίνουν πιο δίκαιες οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών. 

Η κ. Γεροβασίλη εξαπέλυσε μάλιστα και αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγορεί ότι δεν έχει προτάσεις αλλά περιορίζεται σε υποκριτικές κραυγές.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέών(Γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικού) και των ελεύθερων επαγγελματιών για τη δημιουργία μιάς μικτής επιτροπής υπό τη προεδρία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και με τη συμμετοχή τόσο των παραπάνω φορέων όσο και εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο την αναζήτηση αποτελεσματικότερων τρόπων υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών και προστασίας των νέων επιστημόνων.

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου

«Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στην δέσμευσή της να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος χωρίς καμία οριζόντια μείωση στις συντάξεις. Για τον σκοπό αυτό επιδίωξε και εξασφάλισε την συγκατάθεση των εργοδοτικών οργανώσεων σε μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να εξασφαλιστεί η δικαιότερη δυνατή κατανομή των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών», αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

«Ελπίζουμε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, θα είναι κάποια στιγμή σε θέση να συνεισφέρει στον διάλογο αυτόν με κάποια στοιχειωδώς ολοκληρωμένη πρόταση, κάτι που μέχρι σήμερα αποφεύγει συστηματικά. Η κατάθεση προτάσεων, αντί για κουτοπόνηρες υποκριτικές κραυγές, θα είναι ευπρόσδεκτη», καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το πρωί, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Δικηγόρων και των Μηχανικών για το ασφαλιστικό, το οποίο όπως είπε, θα επιτείνει την ειασφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή, γκρεμίζοντας τα ταμεία και πλήττοντας τον παραγωγικό ιστό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here