Γερμανοί και Αυστραλοί υποστηρίζουν ότι απέτρεψαν τζιχαντιστικές επιθέσεις

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη Γερμανίας δεν συνέλαβαν το δράστη του Βερολίνου, αλλά υποστηρίζουν ότι  συνέλαβαν δύο υπόπτους για το σχεδιασμό επίθεσης σε εμπορικό κέντρο της δυτικής  πόλης Ομπερχάουζεν

Οι συλληφθέντες είναι δύο αδέλφια ηλικίας 28 και 31 ετών, που έχουν γεννηθεί στο Κοσσυφοπέδιο

Δεν διευκρινίστηκε εάν υπάρχει κάποια σχέση με τις συλλήψεις αυτές και την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με συνέπεια το θάνατο 12 ανθρώπων.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, τα αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο εσωτερικό της νταλίκας, όμως μέχρι στιγμης ούτε εκείνος έχει συλληφθεί αλλά ούτε είναι και βέβαιο ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Μεγάλη τρομοκρατική επίθεση που σχεδιαζόταν για ανήμερα τα Χριστούγεννα υποστηρίζει ότι  απέτρεψε η Αστυνομία της Αυστραλίας. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που φέρονται να σχεδιαζαν επιθέσεις με τη χρήση εκρηκτικών και όπλων σε κεντρικά σημεία της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας.

Οι συλληφθέντες είναι 21 έως 26 ετών και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί τρομοκρατίας

Όλοι οι κρατούμενοι έχουν γεννηθεί στην Αυστραλία. Είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους

Στις επιδρομές της Αστυνομίας που κατέληξαν σε πολλές προσαγωγές αλλά σε 4 συλλήψεις,  έλαβαν μέρος 400 αστυνομικοί, έγιναν σε πέντε διαφορετικά σημεία στα βόρεια και τα νότια της Μελβούρνης και αυτών είχε προηγηθεί παρακολούθηση εβδομάδων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here