Γερμανίδα υπήκοος βρίσκεται υπό κράτηση στην Τουρκία για επαφές με το δίκτυο Γκιουλέν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: AFP/Getty Images

Το γεγονός ότι μία Γερμανίδα υπήκοος βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και αρκετές ημέρες στην Τουρκία, επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, το οποίο σημειώνει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα «συνελήφθη πριν από πολλές ημέρες καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλία που υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο ή ότι ανήκε στην οργάνωση του Γκιουλέν».

Ακόμη, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ότι δεν έχει τα στοιχεία της ταυτότητας της Γερμανίδας υπηκόου που κρατείται στην Τουρκία, κι επίσης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν πρόκειται για κάτοικο της Τουρκίας ή εάν έχει διπλή υπηκοότητα.

Ωστόσο, στο δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung επισημαίνεται ότι «Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προσπαθεί εδώ και ημέρες να έλθει σε επαφή με αυτήν την γυναίκα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν».

Σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, επιβεβαίωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο την εγκυρότητα του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here