Γερμανία: Google, facebook, twitter θα διαγράφουν ρατσιστικά σχόλια

Σε μια προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου του online  ρατσισμού που έχει ξεσπάσει μετά την προσφυγική κρίση,  Google, Facebook και Twitter, δεσμεύτηκαν απέναντι στην Γερμανική Κυβέρνηση ότι θα διαγράφουν κάθε σχόλιο που περιέχει ρητορική μίσους εντός 24ώρου από τον εντoπισμό τους.

Την είδηση δημοσιεύει το Reuters και η  συμφωνία έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της κυβέρνησης  να πατάξει το φαινόμενο της εμφάνισης ρατσιστικών σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα, ιδίως κατά των προσφύγων, το οποίο είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και είχε προκαλέσει έναν δημόσιο διάλογο στα γερμανικά media.

Μάλιστα, στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών είχε βρεθεί και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού παραρτήματος του Facebook, του οποίου η έδρα στο Αμβούργο έγινε στόχος βανδαλισμών, με την κατηγορία της μη έγκαιρης διαγραφής ρατσιστικών σχολίων παρά τα αλλεπάλληλα reports χιλιάδων χρηστών.

Η νέα συμφωνία, θα κάνει πιο εύκολο τον εντοπισμό και την αναφορά των σχολίων ρητορικής μίσους από χρήστες και αντιρατσιστικές οργανώσεις στα σάιτ των τριών εταιρειών, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Δικαιοσύνης, Heiko Maas. O κύριος Maas διευκρίνισε ότι «όταν τα όρια της ελευθερίας του λόγου καταπατώνται, όταν εμφανίζονται εγκληματικές εκφράσεις, που υποκινούν τη διενέργεια ποινικών αδικημάτων και απειλούν ανθρώπινες ζωές, αυτό το περιεχόμενο θα πρέπει να διαγράφεται από το διαδίκτυο. Στα πλαίσια της συμφωνίας μας, αυτό θα πρέπει να γίνεται μέσα σε 24 ώρες».

ΠΗΓΗ: Reuters

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here