Γερμανία: Aκροδεξιοί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε προσφυγόπουλα

Ομάδα ακροδεξιών στο ανατολικό κομμάτι της Γερμανίας, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα επιτέθηκε χτύπησε και απείλησε με μαχαίρι τρία προσφυγόπουλα από τη Συρία, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Τα προσφυγόπουλα, αγόρια ηλικίας πέντε, οκτώ και 11 ετών, αποβιβάζονταν από λεωφορείο στην πόλη Ζέμπνιτς, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Δρέσδης, όταν δέχτηκαν την επίθεση των νεαρών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή είδαν πολλούς νεαρούς, ηλικίας από 15 μέχρι 20 ετών, κοντά στο σημείο της επίθεσης αλλά δεν είναι σαφές αν κάποιοι από αυτούς μετείχαν στο επεισόδιο.

Η Γερμανία φιλοξενεί 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από πέρυσι.

Η υποστήριξη προς το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) -το οποία έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση στην πολιτική ανοικτών θυρών της Άνγκελα Μέρκελ στο Προσφυγικό- έχει επίσης αυξηθεί κατακόρυφα από πέρυσι, ιδίως στα ανατολικά κρατίδια όπου η ανεργία είναι σχετικά υψηλότερη σε σύγκριση με τα δυτικά.

Πολιτικοί από το σύνολο του πολιτικού φάσματος στη Γερμανία καταδίκασαν την Πέμπτη τις κατάπτυστες δηλώσεις της επικεφαλής της AfD Φράουκε Πέτρι, η οποία συνέκρινε τους πρόσφυγες με κοπρόχωμα.

Χλευάζοντας την ιδέα ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσφέρουν στις κοινωνίες περισσότερη ποικιλομορφία, η Πέτρι είπε: «Τι να πούμε για την εκστρατεία ‘Η Γερμανία είναι πολύχρωμη’; Και το κοπρόχωμα πολύχρωμο είναι» σύμφωνα με το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here