Γερμανία: Υπό παρακολούθηση το ακροδεξιό AfD, μετά το » Πυροβολήστε τους πρόσφυγες»

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά την πρόταση της προέδρου του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Φράουκε Πέτρι, να κάνει η αστυνομία χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια.
«Εφόσον καταστεί αναγκαίο οι δυνάμεις της αστυνομίας στα σύνορα θα πρέπει να μπορούν να κάνουν χρήση των όπλων τους, αυτό προβλέπεται από τον νόμο» δήλωσε η Πέτρι, στην εφημερίδα Mannheimer Morgen, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών.
Αμεση ήταν η αντίδραση του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δήλωσε πως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) θα πρέπει να παρακολουθεί στενά το AfD.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) θα πρέπει να επιληφθεί του AfD», ανέφερε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει να παραχωρείτε τηλεοπτικός χρόνος στο κόμμα από τους εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς.

Η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων GdP με ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε πως «κανένας αστυνομικός δε θα είναι (ποτέ) έτοιμος να πυροβολήσει εναντίον μεταναστών».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here