Γερμανία: Τάση ενίσχυσης του ξενοφοβικού ΑfD μετά τις επιθέσεις

Τάση ενίσχυσης του  ξενοφοβικού ΑfD  σε βάρος μικρότερων κομμάτων καταγράφει  δημοσκόπηση την εβδομάδα αυτή μετά τα αιματηρά περιστατικά σε γερμανικές πόλεις.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Γερμανοί για την στάση της γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στο προσφυγικό, αν και τα ποσοστά των κομμάτων του Μεγάλου Συνασπιμού παραμένουν αμετάβλητα.

Σε δημοσκόπηση του Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, το AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») εμφανίζεται στο 12%, δηλαδή δύο μονάδες υψηλότερα από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίζονται στο ίδιο σημείο, με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) στο 35% και τους Σοσιαλδημοκράτες στο 23%.

Οι Πράσινοι χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 11% και η Αριστερά (Linke) πέφτει, χάνοντας επίσης μία μονάδα, στο 9%. Τα λοιπά κόμματα βρίσκονται στο 5%.

Η στάση της καγκελαρίας απέναντι στο προσφυγικό φαίνεται ότι χωρίζει στη μέση τους Γερμανούς: Με το «θα τα καταφέρουμε» της Άνγκελα Μέρκελ στην υποδοχή των προσφύγων εμφανίζεται να συμφωνεί το 53% ενώ το 44% διαφωνεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here