Γερμανία: Σύλληψη Σύρου πρόσφυγα που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση

Τη σύλληψη ενός 24χρονου Σύρου πρόσφυγα ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σύμφωνα με τις οποίες, ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να σχεδίαζε επίθεση, πιθανώς έχοντας ως κίνητρο τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό.

Ο Σύρος συνελήφθη στο γειτονικό κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας «παραμένει υπό κράτηση».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αναφέρει ακόμη ότι «Οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο κάποιας απτής απειλής».

Νωρίτερα σήμερα, η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε στην δυτική πόλη Μούτερστατ ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους», ωστόσο η πληροφορία αυτή διαψεύσθηκε στη συνέχεια από εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο οποίος σημείωσε ότι «ο άνδρας που συνελήφθη δεν ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του ΙΚ», μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Στη συνέχεια, το  γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο SWR μετέδωσε ότι ο συλληφθείς είναι γεννημένος στη Δαμασκό, και έφτασε στην Γερμανία στις αρχές του 2016 ως πρόσφυγας, ενώ το γραφείο των εισαγγελικών αρχών της πόλης Ντούισμπουργκ, είχε παραγγείλει την παρακολούθησή του, στο πλαίσιο έρευνας.

Τόσο το SWR, όσο και η Bild, υποστηρίζουν ότι οι αρχές διεξήγαγαν έρευνα για μια πιθανή επίθεση στις 26 Αυγούστου, η οποία είναι η εναρκτήρια ημερομηνία για το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γερμανίας (Μπουντεσλίγκα), ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας «Υπήρχαν ενδείξεις πως κάτι σχεδιαζόταν στην έναρξη της Bundesliga».

Η εφημερίδα Bild, στην ηλεκτρονική της έκδοση, ισχυρίζεται ότι ο Σύρος συνελλήφθη στο πλαίσιο ενός τυπικού αστυνομικού ελέγχου, ενώ οι αρχές ενήργησαν επείτα από πληροφορία σχετικά με το συγκεκριμένο άνδρα, η οποία προήλθε από φυλακή του γερμανικού κρατιδίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here