Γερμανία: Πρόσφυγες εκτός πρόνοιας διότι… δεν συνεμορφώθησαν

Με 50 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται  πως θα επιβαρυνθεί η Γερμανική Οικονομία για το κόστος φροντίδας των προσφύγων το 2016 και το 2017 σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Γερμανική Οικονομία ( IW) .

«Όποιος φθάνει στην Γερμανία προκειμένου να αναζητήσει καταφύγιο και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες και τις αξίες μας«, γράφει η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες σε άρθρο της στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. Εξηγεί λοιπόν ότι  θα μειώνονται τα επιδόματα «εκείνων που στέλνουν το μήνυμα ότι δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν».  Το ίδιο θα ισχύει και για όσους αρνούνται να μάθουν την γερμανική γλώσσα.

Μακροπρόθεσμα, επισημαίνει η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, οι πρόσφυγες θα πρέπει να είναι σε θέση να αυτοσυντηρηθούν, «χρησιμοποιώντας όλες τις δεξιότητες και τις δυνάμεις τους». Το ίδιο άλλωστε πρέπει, σύμφωνα με την κυρία Νάλες, να ισχύει και για τους μετανάστες από άλλες χώρες της ΕΕ που ζουν στην Γερμανία. «Οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να φροντίζουν επ’ αόριστον άπορους πολίτες της ΕΕ», τόνισε, για να προσθέσει ότι «αυτό δεν ήταν ποτέ η ιδέα της ευρωπαϊκής ελευθερίας μετακίνησης, που είναι μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Την τοποθέτηση της υπουργού Εργασίας χαιρέτισαν στελέχη τόσο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) όσο και των Χριστιανοικοινωνιστών CSU), την ώρα που το Ινστιτούτο της Κολωνίας για την Γερμανική Οικονομία υπολόγιζε την επιβάρυνση του γερμανικού κράτους από την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρέχον και το επόμενο έτος. Τα χρήματα αυτά αφορούν μαθήματα γερμανικών, διαμονή, διατροφή, περίθαλψη και διαδικασίες ενσωμάτωσης. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να χρειαστεί νέο δανεισμό το αργότερο το 2017, επισημαίνουν οι οικονομολόγοι του IW.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here