Γερμανία: Κλίμα «τρομολαγνείας» καλλιεργεί ο Τόμας Ντε Μέζιερ

Οι γερμανικές αρχές έχουν εντοπίσει περισσότερους από 500 ενόπλους τζιχαντιστές, οι οποίοι είναι ικανοί για επιθέσεις κατά μόνας ή σε ομάδες, καθώς και άλλους 360 συνεργούς τους, τόνισε στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

«Η τρομοκρατική απειλή τώρα προέρχεται τόσο από ξένες ομάδες όσο και από φανατικούς «μοναχικούς λύκους», εντός της Γερμανίας», ανέφερε ο Τόμας Ντε Μεζιέρ, και ισχυρίστηκε ακόμη ότι «Οι ομάδες αυτές έχουν περάσει μυστικά στην Ευρώπη και προετοιμάζουν αθέατες τη δράση τους, όπως είδαμε και στις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες … αλλά είναι ακόμη δυσκολότερο να εντοπιστούν οι φανατικοί «μοναχικοί λύκοι». Δυστυχώς, υπάρχει αληθινός και υπαρκτός κίνδυνος και από τις δύο απειλές».

Επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι «υπάρχουν ακόμη τρομοκράτες που δεν έχουν εντοπιστεί, εκεί έξω», παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι διωκτικές αρχές και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η χρονική συγκυρία των εν λόγω δηλώσεων του Τόμας Ντε Μεζιέρ, ταυτίζεται με το «εκλογικό στραπάτσο» των Χριστιανοδημοκρατών την περασμένη Κυριακή στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και της θεαματικής ανόδου του ακροδεξιού – ξενοφοβικού κόμματος της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία».

Ακόμη, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η συγκεκριμένη δήλωση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών έρχεται μια ημέρα πριν την συμπλήρωση 15 χρόνων από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, οι οποίες μερικώς είχαν οργανωθεί σε γερμανικό έδαφος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here