Γερμανία: Απετράπησαν επιθέσεις όπως της περσινής πρωτοχρονιάς

Η αστυνομία συνέλαβε και προχώρησε σε ελέγχους ταυτοτήτων σε πολλούς από τους άνδρες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, καθώς αυτοί κατευθύνονταν προς το κέντρο της πόλης, στην δυτική Γερμανία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας Γιόργκεν Ματίς δεν ανέφερε σε πόσους από τους άνδρες τους επετράπη η είσοδος στο κέντρο της πόλης, αλλά αρνήθηκε ότι οι έλεγχοι έγιναν με βάση φυλετικά χαρακτηριστικά. Επίσης τόνισε ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν επιθετική συμπεριφορά.

«Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν ξεκάθαρα για την αποτροπή περιστατικών παρόμοιων με εκείνων της περσινής χρονιάς», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου.

«Πολλά από τα μέλη της ομάδας στα οποία έγινε αστυνομικός έλεγχος είχαν χαρακτηριστικά τέτοια που ήταν αναμενόμενο να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε αυτή την ξεκάθαρη προσέγγιση».

Η αστυνομία συνέλαβε 92 άτομα – ανάμεσά τους 16 γερμανούς και 10 σύρους – κατά την διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων στην Κολωνία το βράδυ του Σαββάτου. Οι αρχές επίσης εγκατέστησαν νέα συστήματα επιτήρησης με κάμερες στην πλατεία έξω από τον σταθμό.

Πολλοί από τους υπόπτους των επιθέσεων πριν ένα χρόνο ήταν υπήκοοι χωρών της Βόρειας Αφρικής και άνδρες με αραβικό παρουσιαστικό, σύμφωνα με την αστυνομία.

AΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here