Γερμανία: Απειλούν τον Τούρκο ηγέτη των Πρασίνων για την γενοκτονία των Αρμενίων

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο τουρκικής καταγωγής επικεφαλής των Πράσινων Τζεμ Έζντεμιρ, ένας από τους Γερμανούς βουλευτές που συνέταξαν το κείμενο του ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Οι απειλές προς τον Έζντεμιρ έγιναν μέσω των social media και email. Kάποιες προήλθαν από Γερμανούς πολίτες με τουρκική καταγωγή που ζουν στην Γερμανία και άλλες από Τούρκους που ζουν στην Τουρκία, δήλωσε η εκπρόσωπος των Πρασίνων Γιούλια Γιορς. Οπως είπε, ο ηγέτης των Πρασίνων δέχτηκε υβριστικά μηνύματα από ακροδεξιούς εξτρεμιστές και Τούρκους εθνικιστές, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του που αυξήθηκαν ραγδαία έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου την περασμένη Πέμπτη.

«Οι ψηφοφορίες στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν εξαρτώνται από το ποιον απολυταρχικό ηγέτη ικανοποιούν και ποιον όχι», δήλωσε σήμερα ο Έζντεμιρ.

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του Έζντεμιρ, κατηγορώντας τους τουρκικής καταγωγής βουλευτές, που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης ότι είναι «τα μακριά χέρια των τρομοκρατών», υπαινισσόμενος τους κούρδους αντάρτες. Παράλληλα κατηγόρησε για υποκρισία την Γερμανία, αναφερόμενος στην ιστορία της.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here