Γερμανία: Απειλεί με νομική δράση χώρες της ΕΕ που αγνοούν τις ποσοστώσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η Γερμανία προειδοποίησε τη Σλοβακία και την Ουγγαρία ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» και άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα θα αναλάβει νομική δράση εναντίον των χωρών που δεν τηρούν το μέτρο των ποσοστώσεων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Der Spiegel ότι «εάν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, η κατάσταση θα επιλυθεί μέσω των κατάλληλων νομικών καναλιών», σημειώνοντας ότι η Ευρώπη είναι μία «κοινότητα που βασίζεται στο νόμο».

Ο Σταϊνμάγερ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Σλοβακία και την Ουγγαρία, χώρες που προειδοποιούν να κινηθούν νομικά κατά του συστήματος των ποσοστώσεων.

Η Μπρατισλάβα έχει ανακοινώσει ότι θα προσβάλει το σχέδιο των ποσοστώσεων, το οποίο ορίζει ότι η Σλοβακία θα πρέπει να υποδεχθεί λιγότερους από 2.300 πρόσφυγες.

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών. «Αυτοί που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες, πρέπει να γνωρίζουν τι διακυβεύεται για αυτούς: τα ανοιχτά σύνορα στην Ευρώπη» σημείωσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here