Γεράσιμος Ρηγάτος: Τα τριαντάχρονα του ΠΑΣΥΚΑΦ

 

Γιορτάστηκε στην Κύπρο η επέτειος των 30 χρόνων από την ίδρυση ενός κοινωνικά δραστήριου σωματείου, του ΠΑΣΥΚΑΦ. Το αρκτικόλεξο δηλώνει τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων που η αποδοχή του στην κυπριακή κοινωνία είναι εξαιρετική. Πρόσθετη απόδειξη τού ρόλου του είναι το γεγονός ότι ο εορτασμός έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.  Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο παραβρέθηκε αλλά και χαιρέτισε και απένειμε τιμητικές διακρίσεις. Μιλάμε με τον Γεράσιμο Ρηγάτο, πανεπιστημιακό, ιατρό – ογκολόγο και συγγραφέα.

  • Παρουσιάστηκε και σχετικό βίντεο;

Ενα φιλμ δεκάλεπτης διάρκειας παρουσιάστηκαν στιγμές από τις δραστηριότητες των 30 χρόνων, από τις πρώτες ενημερωτικές διαλέξεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα επιστημονικά συνέδρια ως τη λειτουργία υπηρεσίας ψυχολογικής στήριξης, κατ’ οίκον φροντίδας, προγραμμάτων πρόληψης καρκίνου, μονάδων αποκατάστασης κλπ.

  • Ψυχή του ΠΑΣΥΚΑΦ;

Είναι η (επί 30 χρόνια) Πρόεδρός του κ. Άννα Αχιλλεούδη, γιατρός αναισθησιολόγος του «Μακαρίου» Νοσοκομείου και παλαιά ασθενής. Η κ. Αχιλλεούδη συγκεντρώνει γύρω της μεγάλο αριθμό εθελοντών (με πρώτο τον Χριστόδουλο  Αχιλλεούδη) ενώ κατορθώνει να προκαλεί ενδιαφέρον χορηγών, από απλούς πολίτες ως μεγάλους οργανισμούς.

-Βραβευθήκατε εκεί;

Στην εκδήλωση απένειμε ειδικά βραβεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ.   Μεταξύ των βραβευμένων περιλαμβάνονται οι τρεις επίτιμοι πρόεδροι του Συνδέσμου. Ακολούθησε η βράβευση επιστημόνων- συνεργατών τόσο για τη συμβολή τους στην εξέλιξη του ΠΑΣΥΚΑΦ όσο και για την επιστημονική τους δράση. Πρόκειται για δύο Κυπρίους, τον Αγαμέμνονα Επαινετό (Λονδίνο) και τον Νίκο Ζάμπογλου (Γερμανία) και την ταπεινότητα μου. Ακολούθησαν βραβεύσεις των χορηγών, άλλων επιστημονικών συνεργατών, των μελών προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων και παλαιών διοικητικών στελεχών του ΠΑΣΥΚΑΦ.  Ήδη ο Σύνδεσμος σχεδιάζει τις νέες δράσεις του, που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης των Κύπριων Καρκινοπαθών.

(www.pasykaf.org)

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here