Γεννηματά: Φοβάται πολιτική εξαφάνιση, καλεί Ποτάμι για συνεργασία

Σε  εναγώνια προσπάθεια να διατηρήσει ανέπαφο τον πολιτικό χώρο της «σοσιαλδημοκρατίας» στον οποίον θέλει να απευθυνθεί, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματα, αναζητεί συμμάχους και πολιτικά οχήματα που θα αποτρέψουν την περαιτέρω συρρίκνωση του.

Για τον σκοπό αυτό καταθέτει, μέσω των Νέων, πρόταση για τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης με το Ποτάμι και όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, που θα εκλέξει αρχηγό από τη βάση, έως τον Ιούνιο.

Είναι προφανές ότι η κ. Γεννηματά θορυβήθηκε μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ, τη στάση του βουλευτή Λ. Γρηγοράκου, τον οποίον και διέγραψε και το ανεπίσημο μεν αλλά υπαρκτό δε πολιτικό φλερτ  του Στ. Θεοδωράκη με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Και για να αποφύγει τα χειρότερα, σπεύδει, με μιά μάλλον αμυντική πρωτοβουλία, να προλάβει τα χειρότερα.

Η κ. Γεννηματά φοβάται ότι μετά την επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ στα χωράφια της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας αλλά και την αναμενόμενη πολιτικοιδεολογική διεύρυνση της ΝΔ, ο χώρος που εξέφραζε παλαιά το ΠΑΣΟΚ θα πάψει ουσιαστικά να υφίσταται καθώς θα έχει απορροφηθεί στους ισχυρούς πόλους της πολιτικής σκηνής.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του αλλά και τις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και εξίσου αναποτελεσματικές πολιτικές που εκπροσωπεί η Δεξιά» υπογραμμίζει.

Η κ. Γεννηματά απευθύνει κάλεσμα «στα πολιτικά κόμματα, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, τις κινήσεις και ομίλους, τα αυτόνομα στελέχη που εκφράζονται από τις απόψεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την κοίτη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς» και προτείνει » να συνδιαμορφώσουμε έναν ενιαίο πολιτικό οργανισμό με τη μορφή μιας συμπαράταξης, που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων».

Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει η κ. Γεννηματά,  «προτείνω τη διεξαγωγή Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Μάρτιο που θα αποφασίσει τη διακήρυξη του φορέα, το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here