Γεννηματά: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το νέο. Είναι το τέλος του παλιού

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος Προέδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στις Σέρρες.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μεγάλη ανανέωση λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα βαρίδια του έχουν φύγει και έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το νέο, είναι το τέλος του παλιού και πλέον, σύμφωνα πάντα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με αυτό.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από ένα σχόλιο σε σχέση με όλα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά. Είναι προφανές ότι είναι και ο ίδιος έκπληκτος από την κατάρρευσή του και αναζητά μια σανίδα σωτηρίας. Του συστήνω να σταματήσει να μας κάνει υποδείξεις και να ασχοληθεί με το κόμμα του που φυλλορροεί.

Θέλω να του υπενθυμίσω – επειδή φαίνεται πως έχει επιλεκτική μνήμη – ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της χώρας, κινητοποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ και από μένα προσωπικά.

Θέλω επίσης να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη ανανέωση. Δεν έχει βαρίδια. Από τα τελευταία φρόντισε να μας απαλλάξει ο ίδιος, τα πήρε στο κόμμα του.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το νέο. Είναι το τέλος του παλιού. Και όπως λέει και ο ίδιος καιρός να ξεμπερδεύουμε από αυτό.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε κάνει μια νέα αρχή. Θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών. Η θετική έκπληξη. Θα δώσουμε τη λύση γιατί η χώρα πριν από όλα χρειάζεται μετά από αυτές τις εκλογές, μια σταθερή κυβέρνηση, αποτελεσματική κυβέρνηση, χωρίς άλλες περιπέτειες και πισωγυρίσματα, μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια δεσμευτική προγραμματική συμφωνία, με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

ρξει πολιτική σταθερότητα». Ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπουν ξανά στη Βουλή και θα σχηματιστεί πάλι κυβέρνηση συνασπισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ακόμα και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας θα υπάρξει συνεργασία».

Κλείνοντας για ακόμη μια φορά την πόρτα της συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε: «Εγώ δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα προσώπων, εγώ έχω πει καιρό τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα τα οποία στο μεδούλι της πολιτικής του έχουν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές».

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε πως ήταν λάθος η στιγμή που επέλεξαν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ να ιδρύσουν τη Λαϊκή Ενότητα και τους κατηγόρησε ότι με τις κινήσεις τους έριξαν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here