Γεννηματά: Τζάμπα μάγκας ο Τσίπρας, υποθήκευσε το μέλλον της χώρας

ΦΩΤΟ: IN TIME (Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Για μηδενισμό των θυσιών του ελληνικού λαού και υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας από την κυβέρνηση, μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. 

Αναφερόμενη στην απουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την αίθουσα της ολομέλειας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, τόνισε ότι «ο «τζάμπα μάγκας» το έβαλε στα πόδια. Δεν κάθισε να ακούσει τις απαντήσεις σε όσα μας κατηγόρησε».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φόρτωσε στην πλάτη των πολιτών τα capital controls, το τρίτο μνημόνιο, καθώς και ένα νέο χρέος ύψους 86 δισ. ευρώ. «Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας, χαρίζοντας στους πιο ακραίους του νεοφιλελευθερισμού, όσα ζητούσαν από το 2009», πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για χαμηλό επίπεδο της συζήτησης στην Ολομέλεια, σημειώνοντας ότι ντράπηκε που την παρακολούθησε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τυχοδιωκτική διαπραγμάτευση και πολιτική».

Επανέφερε μάλιστα την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2000 και μετά.

Αναφερόμενη στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί το μοναδικό κόμμα που ζήτησε έλεγχο των οικονομικών του και οδήγησε στη δικαιοσύνη δικό του στέλεχος.

Η κ. Γεννηματά, υποστήριξε επίσης ότι η αριστερή διαπλοκή προωθούσε τον κ. καλογρίτσα  μέσω της τράπεζας Αττικής την οποία είχε μετατρέψει σε ΣΥΡΙΖΑ Bank προκειμένου να δημιουργήσει στη Κουμουνδούρου το ΣΥΡΙΖΑ Channel και σημείωσε ότι η αντιπολίτευση ματαίωσε τα σχέδια αυτά.

Κατηγόρησε τέλος τη κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη με αφορμή την διακοπή της διάσκεψης για τις άδειες στο ΣτΕ και την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here